Kore kuvvetleri "Kursk Savaşı"na giriyor

Zelenski ve Guterres, Mart 2023'te Kiev'deki görüşmelerinde / Fotoğraf: AFP

Kiev dün Moskova'yı, Ukrayna güçlerinin ağustos başından bu yana saldırı düzenlediği Rusya'nın Kursk bölgesindeki güçlerine karşı savaşmak üzere Kuzey Kore askerlerini kullanmakla suçlayarak, Kremlin ve Pyongyang'a baskı yapılması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, istihbarat raporlarına atıfta bulunarak, Rusya'nın önümüzdeki hafta ortasından önce Kuzey Kore birliklerini savaş alanına konuşlandırmaya hazırlandığını belirtti. Zelenski X platformunda, “İstihbarat bilgilerine göre Rusya'nın 27-28 Ekim'e kadar Kuzey Koreli askerlerin ilk grubunu savaş bölgelerine konuşlandırması bekleniyor. Bu Rus tarafından gelen açık bir tırmanış” ifadelerini kullandı. Zelenski, Kuzey Koreli askerlerin hangi cepheye gönderileceğini belirtmediği gibi daha fazla ayrıntı da vermedi.

Öte yandan Ukrayna başkanlığından üst düzey bir kaynak dün yaptığı açıklamada, Ukrayna cumhurbaşkanının, Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen BRICS zirvesine katılımı nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kiev ziyaretini reddettiğini belirtti.

“Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan kaynak, “Kazan'dan sonra Guterres Ukrayna'ya gelmek istedi, ancak cumhurbaşkanı ziyaretini kabul etmedi. Dolayısıyla Guterres, Kazan'da mantığın ve uluslararası hukukun hiçe sayılması nedeniyle gelmeyecek” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU