John Wick'in finali neredeyse bambaşka olacakmış

"Keanu bizi destekledi"

Ekim 2014'te vizyona giren John Wick, gişede sürpriz bir başarı elde ederek 20 milyon dolarlık bütçeyle 86 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti (Lionsgate)

John Wick hakkında herkesin bildiği bir şey varsa, o da kötü adamlar köpeğini öldürdüğünde çok üzülmüş olmasıdır. Eşinin ona son hediyesi olan yavru köpek, Rus mafya babasının oğlu tarafından öldürüldüğünde John Wick, siyah takım elbisesinin ve tabancalarının tozunu alarak adaleti sağlamak üzere yola koyuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak görünüşe göre bunlar neredeyse hiç yaşanmayabilirdi... 

Filmin alternatif finalinde, masum yavru köpek hayatta kalmış olabilirdi. Ama filmde efsanevi suikastçıyı canlandıran Keanu Reeves, bu fikre şiddetle karşı çıktı. 

John Wick'in iki yönetmeninden biri olan David Leitch, Business Insider'a filmin 10. yıldönümü için verdiği röportajda, senaryodaki köpeği öldürme kararı üzerine konuştu:

Bize 'Bu kötü şans getirir' dediler. 'Bu kötü şans, bunu yapamazsınız. Kimse bunu ekranda görmek istemeyecek; seyirciyi yabancılaştıracaksınız.'

Filmi Chad Stahelski'yle birlikte yöneten Leitch, sözlerine şöyle devam etti:

Ben de 'İnsanları yakın mesafeden infaz edeceğiz; köpeği öldürmek neyse de tüm bu insanların vahşice katledilmesi ne olacak? Bunu kabul edebilecekler mi?' dedim.

Ev istilası sahnesinin çekiminden sonra, köpeğin hayatta kaldığını ortaya çıkarma fikri devreye girmiş. 

Yönetmen Chad Stahelski, "Sonraki birkaç hafta boyunca, yavru köpeğin aslında ölmediğini ortaya koyan alternatif bir son çekmemiz önerildi" diye ekledi.

Ama Keanu bizi destekledi. Yapımcı Basil Iwanyk da yatırımcılara karşı çıktı ve sonunda, 'Boşver, bakalım bu adamlar ne yapabilecek' diye düşündüler.

John Wick üç devam filmi, bir mini dizi, üçüncü ve dördüncü hikayeler arasında geçen uzun metrajlı bir yan film ve bir animeden oluşan bir seri yarattı.

Filmde Reeves'e Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane, John Leguizamo ve Willem Dafoe eşlik etmişti.


Independent Türkçe, GamesRadar, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU