Keanu Reeves'in John Wick'i 10 yaşında: Kimse böyle bir etki beklemiyordu

"Aklımız başımızdan gitti"

Eleştirmenler ilk John Wick'in ardından "Şık, heyecanlı ve baş döndürücü bir şekilde kinetik olan John Wick, bir serinin ilk filmi olabilir gibi görünüyor" yorumunu yapmıştı (Lionsgate)

John Wick'in 10 yıl önce gösterime girmesinden bu yana eleştirmenler 2014 yapımı bu sürpriz hiti, gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmlerinden biri diye nitelendirdi. 

Keanu Reeves'in o dönem durağanlaşan kariyeri de tekme, yumruk ve silah sesleriyle yeniden canlandı.

Bir seri yarattı

Ekim 2014'te vizyona giren film, gişede sürpriz bir başarı elde ederek 20 milyon dolarlık bütçeyle 86 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Wick üç devam filmi, bir mini dizi, üçüncü ve dördüncü hikayeler arasında geçen uzun metrajlı bir yan film ve bir animeden oluşan bir seri yarattı.

Ancak 10 yıl önce filmin başarısı garanti olmaktan çok uzaktı. 

John Wick'in yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch, aksiyonun 10. yıldönümünde Business Insider'a konuştu ve üstesinden gelmek zorunda kaldıkları güçlükleri anlattı.

Stahelski ve Leitch, Teksas eyaletinin Austin kentinde düzenlenen Fantastic Fest 2014'te John Wick'in halka açık ilk gösterimi için masaya oturduklarında kendilerini bir felakete hazırlamıştı.

"Sanırım sevdiler"

Film başladı ve seyirciler Reeves'i, eşinin yasını tutan eski bir tetikçi rolünde izledi. Eşinin ona son hediyesi olan yavru köpek, Rus mafya babasının oğlu tarafından öldürüldüğünde John Wick, siyah takım elbisesinin ve tabancalarının tozunu alarak adaleti sağlamak üzere yola koyuldu.

Seyirciler Reeves'in canlandırdığı yeni aksiyon kahramanına hayran kaldı.

Stahelski, gösterim sırasında yanında oturan Reeves'e döndüğünü ve "Hey, sanırım sevdiler" dediğini anımsıyor:

Aklımız başımızdan gitti.

Sakal tartışması

Filmle ilgili en şaşırtıcı tartışmalardan biri aktörün sakalıyla ilgiliydi. Zira John Wick'in finansörleri, yıldızın Kırılma Noktası (Point Break), Hız Tuzağı (Speed) ve The Matrix'teki gibi sinekkaydı tıraşlı olmasını tercih ediyordu.

Stahelski, Reeves'i tıraş etmeyi reddettikleri için ekibin "çok tepki çektiğini" söyledi.

Ama sonuç olarak Reeves'in sakalı filmde kaldı ve John Wick'in görünümünün imza bileşenlerinden biri haline geldi.

Filmde Reeves'e Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane, John Leguizamo ve Willem Dafoe eşlik etmişti.


Independent Türkçe, Variety, Business Insider, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU