Tim Walz'dan Trump'ı destekleyen Elon Musk'a beklenmedik hakaret

Erken oy verme işlemleri başlarken Demokrat başkan yardımcısı adayı ve Barack Obama, Wisconsin'de miting düzenledi

(AP)

Demokrat başkan yardımcısı adayı Tim Walz, Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk'a eski ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklediği için beklenmedik bir hakaretle saldırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Minnesota valisi, erken oy verme işlemlerinin ilk gününde, eski ABD Başkanı Barack Obama'yla birlikte, Demokratların ellerinde tutmayı umduğu eyalette Wisconsin'in, üniversite kenti Madison'da oyları artırmaya yönelik bir miting düzenledi.

Walz "Trump'ın seçim yoldaşı hakkında konuşacağım, seçim yoldaşıyla Elon Musk hakkında" dedi. Walz, ayın başlarında yaptıkları münazarada, eski başkanın 2020 seçimlerini kaybedip kaybetmediği hakkında net bir cevap veremeyen Senatör J.D. Vance'in ortalarda görünmemesini de eleştirdi.

Walz "Senatör Vance, kendisine münazarada dünyanın en basit sorusu 'Donald Trump 2020 seçimlerini kaybetti mi?' yöneltildikten sonra nerede?" dedi.

İki hafta sonra nihayet 'Hayır, kazanmadı' diye yanıt verdi.

Walz, Musk'ı eleştirerek devam etti. 2022'de Twitter'ı satın alıp ismini X olarak değiştiren Musk, America ve Future Coalition olmak üzere iki süper PAC'e (siyasi eylem komitesi) para vermişti. Musk, kendi PAC'ini desteklemek için dilekçesini imzalayan insanlara rasgele 1 milyon dolarlık çekler verme planı sebebiyle de eleştirilerin hedefi olmuştu.

Musk, Michigan'ın Dearborn kenti gibi konumlarda aynı anda hem İsrail hem Filistin yanlısı reklam tabelalarına para vererek kargaşa yaratmaya çalışmıştı. ABD'nin, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı halihazırda 40 bin kişiyi öldüren savaşa verdiği destekle sarsılan toplulukta gerginlikleri artırmayı amaçlamıştı.

Bu ayın başlarında Musk, Trump'ın temmuzda vurulduğu Pensilvanya'nın Butler kentindeki mitinginde sahneye çıkmıştı. Ardından Musk sahnede zıplamıştı.

Walz, Madison'da sahnedeyken Musk'la dalga geçmeye devam etti.
 

Elon Musk
Musk, Pensilvanya'nın Butler kentinde Trump'a eşlik ederken sahnede zıplıyor (AFP)


Walz'ın "Bakın, Elon bu etkinliklerde bir ahmak gibi sahnede hoplayıp zıplıyor" demesi büyük bir alkış aldı.

Biliyorsunuz.

Trump'ın 1984'ten beri Wisconsin'i kazanan ilk Cumhuriyetçi başkan adayı olmasının ardından hem ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris hem de Walz destek toplamak için Wisconsin'i ziyaret etti. Biden, eyaleti küçük bir farkla kazanmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU