Merakla beklenen Gladyatör 2'ye ilk tepkiler

"Adını Oscar'a kazıyın"

Gladyatör 2'nin temmuzda yayımlanan ilk fragmanı sadece birkaç gün içinde 215 milyon kez izlenmişti (Paramount Pictures)

Bu yılın Oscar yarışı şimdiden büyük bir heyecana sahne olacağa benziyor. 

Ridley Scott'ın gişe rekorları kırması beklenen devam filmi Gladyatör 2 (Gladiator II), Los Angeles'taki Paramount Stüdyoları'nda Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) ve Ekran Oyuncuları Derneği (SAG) seçmenlerinden oluşan bir izleyici kitlesi önünde ilk gösterimini yaptı.

Oscar fitilini ateşledi

Ödüllü Gladyatör'ün merakla beklenen devam filmi, izleyicileri hayran bırakmakla kalmadı, üç kez Oscar'a aday gösterilen Scott'ın uzun zamandır beklediği Akademi Ödülü'nü kazanması için fitili de ateşledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca filmin başrol oyuncuları Paul Mescal ve Denzel Washington da oyunculuk kategorisindeki yarışta birer aday olarak görülüyor.

2022 yapımı Güneş Sonrası'yla (Aftersun) En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar adaylığını elde eden Mescal, Gladiator II'deki başrolüyle kendini yeniden bu kategoride bulabilir. 

Bu arada, halihazırda iki Oscar'a sahip Washington, üçüncü kez heykelciğe uzanmak için yarışa dahil olabilir. 

Daha önce Frances McDormand, Jack Nicholson ve Daniel Day-Lewis gibi isimler oyunculuk alanında üç kez Oscar kazanmıştı. Washington, aday gösterilirse En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında yarışacak.

"Harika aksiyon"

Los Angeles'taki ilk gösterime katılanlardan gelen tepkilerin çoğu olumlu oldu.

OffScreenCentral'dan Jillian Chilingerian "Denzel Washington'ın adını Gladyatör 2'yle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına kazıyın" diye yazdı.

KTLA'dan Scott Mantz Gladyatör 2'yi "destansı bir devam filmi" diye nitelendirdi ve ekledi

Harika aksiyon, muhteşem görsel efektler, her yönden yıldız performanslar.

Serbest yazar Simon Thompson ise "Gladyatör 2 epik aksiyon sahneleri ve lezzetli bir şekilde alaycı ihanetiyle en zengin ziyafeti sunuyor" diye yazdı.

Gladyatör 2, ilk filmdeki olaylardan 16 yıl sonra geçiyor. Hikaye, Roma'nın eski imparatoru Marcus Aurelius'un torunu Lucius'u takip ediyor. 

ABD ve Kanada'da 22 Kasım'da gösterime girecek olan film, Türkiye'deyse 15 Kasım'da izleyiciyle buluşacak.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU