Washington Tel Aviv'e THAAD füze sistemi ve operatörlerini sağladı

Arakçi, İsrail'i Amerikan kuvvetlerinin konuşlandırılmasına karşı uyardı

Geçen yıl ekim ayında Amerikan takviye kuvvetlerinin Ortadoğu bölgesine gelmesinin ardından THAAD füze platformunun önünde duran bir asker / Fotoğraf: ABD Ordusu

ABD Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İran'ın füze saldırısının ardından Amerikan askeri personeli tarafından işletilecek bir Amerikan füzesavar sisteminin İsrail'e konuşlandırıldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık sözcüsü Pat Ryder yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine Savunma Bakanı Lloyd Austin'in “geçen haftaki eşi benzeri görülmemiş İran saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmeye yardımcı olmak üzere bir THAAD füze bataryasının ve ABD askeri mürettebatının İsrail'e konuşlandırılmasına” izin verdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'yi "askerlerini İsrail'de Amerikan füze sistemlerini çalıştırmak üzere konuşlandırarak hayatlarını tehlikeye atmaya" karşı uyardı.

Arakçi, Bağdat ziyaretinin başında, ülkesinin "halkını ve çıkarlarını savunma konusunda kırmızı çizgilerinin olmadığını" söyledi.

Devrim Muhafızları'nın füze birimi komutanı Emir Ali Hacızade ise güçlerinin, İsrail'in “herhangi bir yanlış hareketine sert ve acı verici bir şekilde” karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU