Voltran'ın canlı aksiyon filminde rol alacak ilk yıldız belli oldu

Ünlü aktör, Deadpool & Wolverine'deki küçük rolüyle dikkat çekmişti

Canlı aksiyonun çekimlerinin bu sonbaharda Avustralya'da yapılması planlanıyor (Netflix/DreamWorks)

Superman rolünden alınan ve The Witcher'dan ayrılan Henry Cavill'ın, Amazon MGM Studios'un çekeceği canlı aksiyon Voltran (Voltron) filminde oynayacağı ortaya çıktı. 

Genç yetenek Daniel Quinn-Toye'un da projede yer alacağı daha önce açıklanmıştı. 

Ellen Shanman'la birlikte senaryoyu yazan Rawson Marshall Thurber, rejisör koltuğunda oturacak. 

49 yaşındaki yönetmen, 2021'de Netflix'te vizyona giren ve Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ve Gal Gadot'nun başrolleri paylaştığı Red Notice'in yanı sıra yine The Rock lakaplı Johnson'ın oynadığı 2018 yapımı Gökdelen'i (Skyscraper) çekmişti. 

Voltran'ın senaryosuna dair detaylar henüz sızmadı. Japon animesine dayandırılan çizgi dizi, 1980 ve 1990'lı yıllarda dünya televizyonlarına damga vururken Türkiye'de de gösterilmişti. 5 pilotun, kontrol ettikleri mekanik aslanları birleştirerek Voltran adlı dev robotu oluşturması büyük ilgi çekmişti. 


Netflix de 2016-2018'de Voltron: Efsanevi Koruyucu (Voltron: Legendary Defender) adlı çizgi diziyi üreterek 8 sezon halinde yayımlamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2013'ten 2022'ye bir dizi DC Comics filminde Superman'i canlandıran Cavill, bu yıl vizyona giren Deadpool & Wolverine'deki Wolverine varyantı Cavillrine'e hayat vermişti. 

Matthew Vaughan'un çektiği Argylle: Gizli Casus (Argylle) ve Guy Ritchie'nin Gayribeyefendi Savaş Dairesi (The Ministry of Ungentlemanly Warfare) 41 yaşındaki Britanyalı'nın bu yıl yer aldığı diğer yapımlar. 

Yıldız oyuncunun sıradaki projeleri arasında John Wick serisiyle yıldızlaşan Chad Stahelski'nin yeniden yorumlayacağı Savaşçı (Highlander) ve Ritchie'nin In The Grey'i var.

In The Grey'de Jake Gyllenhaal ve Eiza Gonzalez de rol alacak. 

Cavill, Amazon MGM Studios'un Warhammer 40,000 projesinin gerçekleşmesi halinde hem başrolü hem de yapımcılığı üstlenecek.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU