Ünlü oyuncu yeni dizisi için geçirdiği akıl almaz dönüşümü anlattı

12 makyaj sanatçısı 8 saat çalıştı

The Penguin, Matt Reeves'in yönettiği The Batman'deki olaylardan sonra geçiyor ve Oz'un, eski patronu Carmine Falcone'un ölümüyle Gotham'ın yeraltı dünyasının kontrolünü ele geçirmeye çalışmasıyla başlıyor (HBO)

HBO'nun yeni dizisi The Penguin'in yıldızı Colin Farrell, rolü için geçirdiği akıl almaz dönüşümün zorluklarına ışık tuttu.

Farrell, 2022 yapımı The Batman filmindeki rolünü yeniden canlandırarak dizinin baş karakteri Oswald "Oz" Cobb rolüyle geri döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sohbet programı This Morning'in son bölümüne konuk olan aktör, makyajı uykudayken yapılmış olsa ve dönüşümünün ardından çekilen fotoğrafı gösterilse kendisini tanıyamayacağını itiraf etti.

Program sunucuları Cat Deeley ve Ben Shephard'la sohbet eden İrlandalı aktör, toplam 12 makyaj sanatçısının görünümü mükemmel hale getirmesinin 8 saat sürdüğünü açıkladı.

Gotham'ın en ürkütücü kötü adamlarından birine dönüşmek elbette korkaklara göre değildi. 48 yaşındaki aktör, bitmek bilmeyen kıyafet ve makyaj katmanları nedeniyle sık sık kahvaltı ve öğle yemeğini es geçerek aç kaldığını da açıkladı.

"Penguen mecburen aralıklı oruç tutuyordu"

Bu katmanlar nedeniyle aşırı sıcakla mücadele ettiğini de aktaran Farrell, sahneler arasındaki zamanını üç endüstriyel klima sistemine bağlı bir iglo içinde geçiriyordu.

Tuvalete gitmek biraz zor oluyordu. Kahvaltı ya da öğle yemeği yemiyorum, bu yüzden Penguen mecburen aralıklı oruç tutuyordu.

Üzerindeki kıyafet katmanlarından kurtulmak için ne kadar uğraştığını da anlatan Farrell, espri yaparak şöyle dedi:

Tüm katmanlar, düğmeler ve fermuarları açıp kendimi bulmak için GPS'e ihtiyaç duyuyordum.

"Kendimi tuval gibi hissettim"

Çıplak olduğu işkence sahnesine de değinen Oscar adayı oyuncu ekledi:

Çıplak olduğum işkence sahnesinin makyajı 7 ya da 8 saat sürdü! Ama dürüst olmak gerekirse, dizide oynamak büyük bir ayrıcalıktı... Batman ve Gotham benim yetişme tarzımın büyük bir parçasıydı ve benim için asla kaybolup gitmedi.

"Kendimi bir tuval gibi hissettim" diyerek sözlerine devam eden ünlü aktör, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

Gerçekten olağanüstüydü... Ve eğer dizinin sonuna kadar izlerseniz göreceksiniz ki hakikaten çok karanlık bir hal alıyor.

HBO, merakla beklenen dizisi The Penguin'i 19 Eylül'de görücüye çıkardı ve hayranlar yorumlarını paylaşmakta gecikmedi. 

"Yılın en iyilerinden"

Sosyal medyaya akın eden izleyiciler, 70 dakikalık bölümü öve öve bitiremedi. Hatta bazıları, diziyi "yılın en iyilerinden biri" diye nitelendirdi. 

Colin Farrell ve Cristin Milioti'nin başrollerini paylaştığı spinoff'ta ayrıca Rhenzy Feliz, Deirdre O'Connell, Clancy Brown, Carmen Ejogo ve Michael Zegen rol alıyor. Mark Strong ise geçmişi gösteren sahnelerde Falcone'u canlandırıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, GameRant

DAHA FAZLA HABER OKU