Merakla beklenen dizinin yaratıcılarından "Batman" açıklaması

"Farklı bir sokağa giriyorsunuz"

Merakla beklenen The Penguin, prömiyerini 19 Eylül'de yapacak (HBO) 

Colin Farrell'ın The Penguin'de kötü adam Oswald Cobblepot rolünü yeniden canlandırmasını dört gözle bekleyen hayranlar, Robert Pattinson'ın Batman'ini de görmeyi ummaktan vazgeçebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matt Reeves'in yönettiği 2022 yapımı The Batman'in spinoff'u olan HBO dizisi, Farrell'ın oynadığı karakterin Gotham'daki suç dünyasının dizginlerini ele geçirmeye çalışmasına odaklanıyor.

Dizi sorumlusu ve senarist Lauren LeFranc, SFX dergisine yaptığı açıklamada, "İnsanların neden Batman'i görmek istediğini ya da Batman bir dizi ya da filmde yer almadığı sürece aynı etkiyi yaratmayacağını düşünmelerini anlıyorum" dedi. 

Bana göre bu farklı bir etki yaratıyor. Matt'in filmleri Batman'in merceğinden bakıyor yani yüksektesiniz ve şehre tepeden bakıyorsunuz. Oysa bu, farklı bir bakış açısı. Oz'da şehrin sokaklarındasınız. Kumun, çamurun ve pisliğin içindesiniz. O yukarı bakıyor, zirveye tırmanmak istiyor.

LeFranc ayrıca The Penguin'i "farklı bir deneyim" diye tanımladı ve ekledi: 

Bence Gotham, içinde daha fazla kapının açılmasını hak edecek kadar ilginç bir şehir. Ve biz de bu kapılardan geçip ne düşündüğümüzü göreceğiz.

Yeni dizide yönetici yapımcı görevini üstlenen Reeves de hayranların korkularını gidermeye çalışarak "temel bir şey eksikmiş gibi hissetmediğini" söyledi.

"Temelde var olanın bir uzantısı gibi. Bunun Batman'in dünyası olduğunu biliyoruz" diyerek ekledi: 

Farklı bir sokağa giriyorsunuz. Yani Batman'in hayaleti orada. Riddler'ın hayaleti orada. Son filmdeki her şeyin hayaleti orada. Ve tam olarak başladığımız yer burası.

Reeves, The Batman'in 2026'da vizyona girecek devam filmi üzerinde de çalışıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, SFX 

DAHA FAZLA HABER OKU