Avrupa, İran'ın nükleer silahını "elbette" engelleyecek

Washington Tahran'a "güveni yeniden tesis etme" çağrısında bulundu

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü Rafael Grossi, pazartesi günü Viyana'da Yönetim Kurulu çalışmalarının başlangıcında medyaya açıklama yaparken / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa, İran'ın nükleer silah geliştirmesinin “tüm diplomatik araçlar” kullanılarak engellenmesine vurgu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Avrupalı üçlü” dün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu toplantısı sırasında, İran'ın ‘nükleer silah geliştirmede önemli bir adım olan uranyum üretimine devam ettiğini’ belirtti. Üç Avrupa ülkesi “diplomatik bir çözüme ve İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için mevcut tüm diplomatik araçların kullanılmasına olan bağlılıklarını” ifade etti.

Washington, Tahran'ın “yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum ürettiğini ve stokladığını” kaydederek, “UAEK'nın İran'ın nükleer programının barışçıl olduğunu garanti edemediğini” vurguladı. Washington Tahran'ı, nükleer programına yönelik uluslararası güveni yeniden tesis etmek için çalışmaya ve UAEA'ya temel güvenceler vermeye çağırdı.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı Paris'teki Avrupalı kaynaklara göre UAEA'nın mevcut toplantısı, özellikle yaklaşan ABD başkanlık seçimleri ve İran liderinin nükleer anlaşmayı yeniden müzakere etmeyi zımnen kabul etmesi gibi hassas koşullar ortamında gerçekleşiyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU