Putin, Rus ordusunun sayısının artırılması talimatını verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Kremlin'de bir toplantıda / Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün yayınladığı bir kararname ile Rus ordusunun mevcudunu 1,5 milyonu askeri personel olmak üzere yaklaşık 2,4 milyona çıkararak, 2022 yılı başında Ukrayna'da kanlı çatışmaların patlak vermesinden bu yana üçüncü kez bu yönde bir adım attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni genişleme, Rusya'nın sahada daha fazla zorlukla karşılaştığı bir dönemde, cephede görev yapan silahlı kuvvetlerin sayısına yaklaşık 180.000 askerlik önemli bir katkı yaptı.

Bu gelişme, Kiev’in BM yetkililerini Rusya'nın Kursk bölgesinde Ukrayna güçleri tarafından kontrol edilen yerleri ziyaret etmeye davet ettiği ve Kremlin tarafından “provokatif” olarak nitelendirilen yeni bir pozisyonla karşı karşıya kaldığı bir dönemde ortaya çıktı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sipiga'nın Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç temsilcilerini Kursk'u ziyaret etmeye davet eden açıklamasını sert bir dille eleştirdi: “Daveti alanların bu tür provokatif açıklamaların önemini anlamayacakları gerçeğinden hareket ediyoruz (...) Bu tamamen provokasyondur” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU