İsrail'in Güney Lübnan'da bir şeridi işgal etme önerisi

Amerikan elçisinin Tel Aviv'e gelişiyle eş zamanlı olarak sunuldu

İsrail toprakları içindeki Celile'de yangınlar / Fotoğraf: AFP

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail, Lübnan'la güvenliğin bozulmasını önleme amacıyla Tel Aviv'e gelen ABD'li arabulucu Amos Hochstein'ı memnuniyetle karşıladı. Hochstein'a, Güney Lübnan'ın bir bölümünü işgal ederek, burayı Hizbullah'ın faaliyetlerini engelleyen ve kuzey kasabalarında yerinden edilmiş sakinlerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlayan güvenlik kuşağına dönüştürmeyi önerdi.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre sağcı “Israel Hayom” gazetesi dün kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail ordusundaki Kuzey Tugayı Komutanı General Uri Gordin'in Genelkurmay Başkanına “koşulların uygun olduğu ve ordunun çok uzun olmayan bir süre içinde güney Lübnan'ın bir bölümünü işgal etmesine izin vermesi” yönünde bir tavsiyede bulunduğunu aktardı. Ancak gazete haberinde, ordudaki diğer güçlerin böyle bir işgal konusunda çekinceleri olduğunu bildirdi.

Başbakan Benjamin Netanyahu ve diğer yetkililerle görüşmek üzere Tel Aviv'e gelen Hochstein, Lübnan'la siyasi bir çözüm planının hazır olduğunu ve Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması halinde bunun sonuçlandırılabileceğini vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU