Dünyanın en eski pazar gazetesi satılıyor

George Orwell da kadrodaydı

Observer'da yaklaşık 70 kişi çalışıyor (Reuters)

Birleşik Krallık'ın (BK) tanınmış gazetelerinden Guardian'ın sahibi Guardian Media Group (GMG), dünyanın en eski pazar gazetesi Observer'ı satmaya hazırlanıyor. 

BK'nin kamu yayıncısı BBC'nin aktardığına göre Tortoise Media, pazar gazetesini satın almak için GMG'ye en az 25 milyon sterlinlik (yaklaşık 1,1 milyar TL) teklifte bulundu.

GMG İcra Kurulu Başkanı Anna Bateson, bunun "heyecan verici" bir teklif olduğunu belirterek, Observer'ın geleceğini "önemli bir yatırımla inşa etme" fırsatı sunduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guardian Genel Yayın Yönetmeni Katharine Viner da bunun her iki gazetenin büyüyüp gelişebilmesi için önemli olduğunu belirtti.

1791'de kurulan Observer, 1993'te GMG tarafından satın almıştı. O tarihten bu yana Guardian'la birlikte varlığını sürdürüyor.

Gazeteyi satın almak için teklif götüren Tortoise Media, London Times'ın eski editörü ve BBC'nin eski haber müdürü James Harding'le ABD'nin eski BK Büyükelçisi Matthew Barzun tarafından 2019'da kurulmuştu. 

Tortoise Media'dan yapılan açıklamada, Observer'ın her pazar yayımlanacağı ve Tortoise'ın özel podcastleri ve haber bültenleriyle güncellenecek dijital bir versiyonunun hazırlanacağı belirtildi.

Şirketin kurucularından Harding, 1984 ve Hayvan Çiftliği gibi klasiklere imza atan George Orwell'ın, Observer'ı "saçmalığın düşmanı" diye nitelediğini hatırlatarak şunları söylüyor:  

Eski ve yeni okurlarımıza, Observer'ın hâlâ böyle olduğunu gösterme heyecanı içindeyiz.

Orwell, II. Dünya Savaşı sırasında ve 1948'e kadar Observer'ın yazar kadrosundaydı.


Independent Türkçe, Guardian, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU