Pezeşkiyan: Irak ve İran'ın tek düşmanı var

Bağdat ile Tahran arasında 14 mutabakat zaptı

Pezeşkiyan ve İran heyeti Irak hükümet yetkilileri ile görüştü / Fotoğraf: AFP

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bağdat ve Tahran'ın “tek bir düşmanla” karşı karşıya olduğunu söyleyerek, ülkesinin “güçlü ve bağımsız bir Irak” istediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pezeşkiyan dün Bağdat'a geldi ve Bağdat Uluslararası Havaalanı'ndan Devrim Muhafızları'nın eski komutanı Kasım Süleymani'nin suikasta uğradığı yere giderek çelenk bıraktıç

Başbakan Muhammed Şi'a es-Sudani Tahran ile ilişkileri “güçlü” olarak tanımladı. Pezeşkiyan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Her iki ülkenin güvenlik birimleri sınırı kontrol etmek ve kaçakçılığı önlemek için çalışmaya devam ediyor” dedi. Pezeşkiyan ise konuşmasında “Tahran'ın Irak ile yeni güvenlik anlaşmaları imzalaması gerekiyor, çünkü her iki ülkeyi de tehdit eden düşman aynı” dedi. Sudani ve Pezeşkiyan görüşmesi sonrasında iki ülke arasında ekonomi, eğitim iş birliği ve dini turizmi kapsayan 14 mutabakat zaptı imzalandı. İran Cumhurbaşkanı, Mutabakat Zabıtlarının “iki taraf arasındaki iş birliği için yeni bir başlangıcı temsil ettiğini” belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU