Zelenski Biden'ın Rusya içindeki saldırıları onaylayacağını umuyor

Zelenski Kiev'de Blinken ve Lammy ile görüştü / Fotoğraf: AP

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bu ayın sonlarına doğru ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldiğinde, Rus topraklarının derinliklerine saldırmak için silah kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılması çağrısı konusunda baskı yapacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Bloomberg haber ajansından aktardığına göre Zelenski, dün Kiev'de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile konuyu görüşmeden önce yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki bu benim iyimserliğime değil, onların iyimserliğine bağlı” ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, iki buçuk yıldır devam eden savaşı tırmandırma korkusuyla Rusya topraklarının derinliklerine silah konuşlandırılmasına ve kullanılmasına karşı çıkmaya devam ediyor. Ancak Blinken, Moskova'nın İran'dan balistik füze aldığını belirtmesinin ardından Kiev'in taleplerine yanıt vermek için görüşmeler yapacağını açıkladı.

Zelenski, Biden ile New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde yapacağı görüşmeye “güvendiğini” söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU