Ukrayna Temas Grubu bugün Almanya'da toplanıyor

Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21 Nisan 2023'te Almanya'daki ABD Ramstein Hava Üssü'ndeki toplantısından / Fotoğraf: Reuters

Birçok savunma bakanı ve üst düzey askeri yetkili bu sabah Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaletindeki Ramstein Hava Üssünde bir araya gelerek, Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesini görüşecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Temas Grubu üyelerini ülke dışındaki en büyük ABD hava üssünde buluşmaya davet etti. Alman Der Spiegel dergisine göre toplantıya Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de katılacak.

Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktadığına göre toplantıda, Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmenin yollarının ele alınması bekleniyor.

Temas Grubu, aralarında Almanya'nın da bulunduğu yaklaşık 50 ülkeden oluşmaktadır. Ramstein üssündeki daha önce yapılan görüşmelerde olduğu gibi, toplantıya NATO üyesi olmayan ülkeler de davet edildi. Bu, Ukrayna Temas Grubu'nun çoğu video konferans yoluyla gerçekleştirilen 24. toplantısı.

Rusya, 24 Şubat 2022'den bu yana komşusu Ukrayna'ya karşı savaş açmış durumda. Batı, diğer yardımların yanı sıra, büyük ölçekli silah sevkiyatlarıyla Kiev'in savunmasını destekliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU