ABD'li destroyer komutanı, elinde ters dürbünlü bir tüfekle çekilen fotoğraf skandalının ardından görevden alındı

Fotoğraf: X

ABD Donanması, uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'i korumak üzere Ortadoğu'da görev yapan destroyerlerinden birinin komutanını, elinde dürbünü ters çevrilmiş bir tüfekle çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada yayılması ve alay konusu olması üzerine görevinden aldı.

Başta San Diego Union Tribune olmak üzere ABD gazeteleri, USS John McCain destroyerinin komutanı Deniz Subayı Cameron Yast'ın olaydan dört ay sonra görevinden alındığına dair haberleri yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Independent gazetesinden aktardığı habere göre Donanma, Yast'ın Umman Körfezi'nde görev yapan füze güdümlü destroyere komuta etme yeteneğine duyulan güvenin azalması nedeniyle cuma günü görevinden alındığını bildirdi.

Tartışmalara neden olan fotoğraf geçtiğimiz nisan ayında ABD Donanması'nın sosyal medya hesaplarında yayınlanmış ve Yast'ı tüfekle atış pozisyonunda göstermişti, ancak dürbünün yerleştirilmesinde yapılan bir hatayla ters çevrilmişti.

Fotoğraf bir alay ve eleştiri dalgasına yol açmış, özellikle de ABD Deniz Piyadeleri kendi hesaplarından alaycı bir yanıt vererek, savaş gemilerinde silahların doğru yerleştirilmesine atıfta bulunan bir yorum yayınlamışlardı.

Görüntü daha sonra silinmiş olsa da zarar çoktan verilmişti ve Donanma daha sonra bir açıklama yaptı: “Tüfek dürbünü hatasına işaret eden herkese teşekkür ederiz. Fotoğraf, daha sonraki eğitimlere hazırlık amacıyla kaldırılmıştır.”

Olayın sonrasında, Destroyer Filosu 21'in komutan yardımcısı Yüzbaşı Alison Christie, bölgede devam eden operasyonları sırasında destroyerin komutanı olarak atandı.

Bu deniz kuvvetleri, özellikle tansiyonun yükseldiği ve ABD'nin bir İran saldırısı durumunda İsrail'i korumak için müdahale edebileceği Ortadoğu'da savunmayı güçlendirmek için bulunuyor.

Değişiklikler, ABD kuvvetlerinin bölgedeki uçak gemilerini yeniden konumlandırdığı hassas bir döneme yapıldı. USS John McCain, Kızıldeniz'deki ticari gemileri Husi saldırılarından korumayı da içeren uzun bir görevin ardından evine dönen Eisenhower'ın yerini alacak ve Donanma bunu İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun görev olarak tanımlıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU