Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı müjdeyi verdi

"Size bundan daha fazlasını söyleyemem"

Peter Jackson'ın gişe canavarı J.R.R. Tolkien uyarlamalarında Gandalf'ı canlandıran Ian McKellen, haziranda verdiği röportajda "eğer ölmezse" The Hunt for Gollum'da rol alabileceğini söylemişti (New Line Cinema)

Ian McKellen, Andy Serkis'in yeni Yüzüklerin Efendisi filmi The Hunt for Gollum'da bir kez daha Gandalf'ı canlandırması için kendisine teklif götürüldüğünü söyledi. 

Hem Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) hem de Hobbit üçlemelerinde sevilen büyücüyü canlandıran aktör, Londra merkezli dergi Big Issue'ya konuşarak "Yüzüklerin Efendisi'ne duyulan coşku azalma belirtisi göstermiyor" dedi.

Size bundan daha fazlasını söyleyemem. Bana sadece daha fazla film çekileceği ve Gandalf'ın da işin içinde olacağı söylendi. Ve onu benim canlandıracağımı umuyorlar.

Bu yılın başlarında Serkis'in Gollum'a odaklanan iki Yüzüklerin Efendisi filminde daha rol alacağı ve yönetmenlik yapacağı doğrulanmıştı. Üçlemenin yönetmeni Peter Jackson da yapımcılar arasında yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk filmin vizyon tarihi halihazırda 2026 olarak belirlenmiş durumda ama McKellen, henüz ellerinde bir senaryo olmadığını da sözlerine ekliyor. 

"Ne zaman? Bilmiyorum. Senaryo nedir? Henüz yazılmadı. O yüzden ellerini çabuk tutsalar iyi olur" diye ekledi.

McKellen, kısa bir süre önce Londra'daki West End'deki Shakespeare performansı sırasında sahneden düşmüştü. 

"Bunun yaşlılıktan ziyade kaza olduğuna kendimi ikna etmeye çalışıyorum" diyen McKellen, şöyle dedi:

Genellikle çalışıyorum ya da çalışmaya hazırlanıyorum. Yılın geri kalanında izin alacağım. İhtiyacım olduğu için değil, sadece istediğim için.

85 yaşındaki usta aktörün yeni filmi The Critic, bu ay vizyona girecek. 

Yönetmen koltuğunda Anand Tucker'ın oturduğu, 1934 Londra'sında geçen filmde, başroldeki McKellen'a Gemma Arterton, Mark Strong, Lesley Manville ve Romola Garai eşlik ediyor.


Independent Türkçe, GamesRadar, Variety, Big Issue

DAHA FAZLA HABER OKU