Ian McKellen, Gandalf rolüne bir şartla döneceğini söyledi

Aktör yeni Gollum filminde yer alacağı söylentilerine yanıt verdi

(New Line Cinema)

Ian McKellen, kısa süre önce duyurulan Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) serisinde oynayacağını fakat marazi bir şartı olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peter Jackson'ın gişe canavarı J.R.R. Tolkien uyarlamalarında Gandalf'ı canlandıran aktör, Andy Serkis'in canlandırdığı Gollum'u merkeze alan yeni filmde yer alabileceği yönündeki söylentilere yeni bir röportajda yanıt verdi.

Warner Bros.'un geçen ay The Hunt for Gollum'u duyurmasının ardından, hayranlar Gandalf'ın görünebileceği teorilerini ortaya attı ve McKellen "Tolkien diyarında kıpırdanmalar" olduğunu doğruladı.

The Times'a konuşan McKellen, Gandalf'ın filmde yer alacağına dair duyumlar aldığını söylese de heyecanı şu ifadelerle yatıştırdı: 

Senaryo yok, teklif yok, plan yok.

Bununla birlikte, 85 yaşındaki oyuncu "eğer ölmezse" filmde yer almaya hazır olacağını söyledi.

Noël Coward Tiyatrosu'nda sahnelenecek Player Kings oyununda Falstaff'ı oynamaya hazırlanan McKellen, röportaj sırasında yaşı hakkında konuştu ve artık kabul ettiği projelerin son işi olup olmayacağını sık sık düşündüğünü açıkladı.

Ölümlü olduğunuzu bilmek istiyorsanız, adres defterinize bakmanız yeterli. Dolayısıyla bir senaryo ya da bir teklif iması geldiğinde, 'Bu benim son işim olabilir. Hayır. Bunu yapmayacağım' diye düşünüyorsunuz.

The Hunt for Gollum, Warner Bros.'un gelecek 10 yılda vizyona sokmayı planladığı yeni Yüzüklerin Efendisi serilerinin ilki.

Filmi yönetecek olan Serkis haberle ilgili olarak şunları söylemişti: 

Eveeeeet, Kıymetli. Orta Dünya'nın olağanüstü ve eşsiz koruyucuları sevgili dostlarım Peter, Fran ve Philippa'yla ile bir kez daha bilinmeyene doğru yola çıkma zamanı geldi. Mike ve Pam'le beraber Warner Bros. ekibinin yanı sıra WETA ve Yeni Zelanda'daki çekim ailemiz de bu macerada. Her şey çok lezzetli.

Gandalf
Ian McKellen, Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf rolünde (New Line Cinema)


Öte yandan Jackson ve diğer yapımcılar Fran Walsh ve Philippa Boyens şunları eklemişti:

Gıcık Gollum'la  yarım kalmış bir işi olan iyi dostumuz ve ortağımız Andy Serkis'le Orta Dünya'ya geri dönmek bir onur ve ayrıcalık! Profesör Tolkien'in engin mitolojisinin hayat boyu hayranları olarak, Mike De Luca, Pam Abdy ve Warner Bros.'taki tüm ekiple bir başka destansı macerada çalışmaktan gurur duyuyoruz!



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU