Fuji Dağı manzarasını engelleyen paravan, tayfun tehlikesi sebebiyle kaldırıldı

Paravan mayısta, turistlerin sokakları aşırı kalabalıklaştırmasını engellemek için kurulmuştu

24 Mayıs 2024'te Japonya'nın merkezinde, Yamanashi prefaktörlüğündeki Fujikawaguchiko kasabasında, bir marketin karşısına kurulan siyah paravanın deliğinden Fuji Dağı görülüyor (AP)

Japonya'nın Fujikawaguchiko kenti yetkilileri, salı günü yaptıkları açıklamada, Fuji Dağı'nın ikonik manzarasını engelleyen büyük siyah paravanı kaldırdıklarını söyledi.

Görevliler, bu sene mayısın sonlarına doğru kurulan paravanın Ampil Tayfunu'ndan zarar görmemesi için geçen perşembe kaldırıldığını söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkonik Japon dağının en iyi manzaralarından bazılarını sunmasıyla bilinen kasaba, turistlerin bölgeyi aşırı kalabalıklaştırmasını engellemek üzere sokağın bir kısmına paravan kurmuştu.

Özellikle bir Lawson marketinin civarı popüler bir fotoğraf noktasıydı, belli bir açıdan çekilen fotoğraflarda Fuji Dağı, dükkanın tepesindeymiş gibi görünüyordu.

Hatta turistler, çoğunlukla yabancılar, o noktayı "Fuji Lawson Dağı" diye isimlendirmişti.
 

21 Mayıs 2024'te çekilen fotoğraf Japonya'daki Fuji Dağı'nın manzarasını engellemek üzere bariyer kuran bir işçiyi gösteriyor (AFP)

Fakat görevliler, kasaba halkının dar kaldırımı kapatan, yoğun caddede fotoğraf çeken veya istedikleri kareyi yakalamak için komşuların arazisine giren ziyaretçilerden mutsuz olduğunu bildirmişti. Kaldırım boyunca 20 metre uzanan, 2,5 metre yüksekliğindeki siyah ağın kurulumu 21 Mayıs'ta tamamlanmıştı.

Kasaba, paravanı 15 Ağustos'ta, tayfun yaklaşırken indirdi. Paravanın direkleri ve telleri yerinde duruyor ama görevlilerden biri, ziyaretçilerin davranışları bu şekilde düzgün kaldığı sürece ağın yeniden kurulmayacağını söyledi. Ampil'in karaya ulaşması beklenmediği halde yetkililer, tehlikeli durumlara karşı tahliye emirleri ve uyarılar yayımlamıştı.

Kasaba yetkilisi, AFP'ye "Ne olacağını görmek istiyorduk" dedi.

Hâlâ oraya gelen bazı insanlar var.

Yerel görevliler haber ajansına, paravan geçen hafta indirildiğinden beri sorun yaşanmadığını aktardı.

Ampil Tayfunu'nun Tokyo'ya yaklaşmasıyla geçen hafta Japonya'da binlerce kişiye tahliye çağrısı yapılmış, yüzlerce uçak ve tren seferi iptal edilmişti.

Geniş çaplı aksamalar, Japonya'da Obon Festivali haftasını kutlamak için milyonlarca insan memleketine döndüğünde yaşanmıştı.

Cumaya kadar Tokyo yakınlarında suya erişmesi beklenen Ampil, 2024'te Japonya'yı vuran 7. tayfundu. Japonya Meteoroloji Ajansı, Ampil'in sürekli rüzgarının saatte 162 kilometreye ulaştığını ve saatte 15 kilometreyle kuzeye doğru ilerlediğini bildirmişti.

Ajanslardan da faydalanılmıştır


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU