İsrail Güney Lübnan'da Hamas'ı takip ediyor

Hizbullah, Gazze'deki ateşkes ne olursa olsun karşılık vermeye kararlı

Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilimin tırmandığı dün Beyrut havaalanının gidiş salonu yolcularla dolup taştı / Fotoğraf: AFP

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Sidon kentinin merkezinde dün yeni bir suikast gerçekleştirerek, Ayn el-Hilve kampındaki bir toplantıya katıldıktan sonra kamptan ayrıldığından beri İsrail insansız hava araçları tarafından takip edilen Hamas lideri Samir el-Hac'ı hedef aldı.

Bu takip, İsrail'in Hizbullah ve Hamas'ı Lübnan topraklarının derinliklerine kadar takip ederek, Sur ve Nebatiye kentleri çevresini hedef alan genişleme planını doğrultusunda gerçekleşti.

Gerilimin artışı, Hizbullah'ın askeri yetkilisi Fuad Şükür'ün öldürülmesine Gazze'deki ateşkesten bağımsız olarak yanıt verme ısrarı ile aynı zamanda gerçekleşti. Hizbullah liderleri, Şükür suikastına verdiği tepkiye "İsrail'in vereceği tepki oranında" herhangi bir tırmanışa karşı koymaya hazır olduklarını açıkladılar. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Hizbullah, "Gazze ve Batı Şeria'da kalıcı bir ateşkese yol açacak çözüm ya da girişim" konusundaki tartışmaların Şükür'ün öldürülmesine verilen tepkiden önce değil, sonra yapılması gerektiğini savunuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU