Tecrübeli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump'ı uyardı

Trump'ın kampanyası cumartesi günü Atlanta'da düzenlenen mitingde ırkçı ifadeleri yoğunlaştırırken, bir MAGA aktivisti seyircilere "Harris'in yalnızca seçilmeye çalışırken siyah olduğunu" söyledi

4 Ağustos'ta verdiği röportajda Lindsey Graham, Donald Trump'a Kamala Harris'e yönelik saldırılarında siciline odaklanması ve kimliğini sorgulamaktan kaçınması uyarısında bulundu (Twitter/Fox News Sunday)

Lindsey Graham, Barack Obama'nın ABD doğumlu olmadığının iddia edilmesine benzer saldırıları 2024 Beyaz Saray yarışında Kamala Harris'e karşı kullanmaması konusunda Donald Trump'ı uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump kampanyası Demokratların resmi adayı olduktan sonra Harris'e karşı etkili bir mesaj arayışını sürdürürken Güney Carolina Senatörü, bu ay Fox News Sunday'e katıldı.

Graham sözkonusu açıklamaları, Trump'ın geçen hafta Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği konferansta verdiği röportaj sırasında Harris'in ırksal kökeni konusunu gündeme getirmesinin ardından yaptı. Çoğunluğu siyah olan dinleyicilerin önünde Trump, Harris'in kendisini siyah olarak tanımlamaya daha yeni karar verdiğinde ısrar ederek kalabalığın homurdanmasına yol açmıştı.

Pazar günü Graham, "Başkan Trump'a şunu söylemek isterim. Benim Kamala Harris'te gördüğüm sorun onun kökeni değil, muhakemesi" dedi.

Tüm siyasi hayatındaki korkunç ve tehlikeli liberal sicilini değil de kökenini konuştuğumuz her gün onun için iyi, bizim için kötü bir gündür. Bu nedenle Başkan Trump'ı Kamala Harris'in kötü muhakemesine aleyhinde konuşmaya teşvik ediyorum.

Graham, Trump'a hitaben şunları ekledi:

Bu seçimi sen kaybetmiş olursun. Önemli olan kazanmak.


Ancak Trump'ın kampanyası, gazeteci etkinliğindeki röportajının viral olmasından bu yana bu mesajı yoğunlaştırıyor. Trump'ın geçen hafta Pennsylvania'nın Harrisburg kentindeki mitinginde Harris'in Hintli-Amerikan kökenine (annesi üzerinden, babası Jamaikalı) dikkat çeken manşetlerin görselleri gösterildi.

Trump'ın cumartesi günü Georgia eyaletinin Atlanta kentinde düzenlediği mitingde bir konuşmacı bu iddiaları sahnede tekrarladı.

Trump destekçilerinden Michaelah Montgomery, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Birkaç gün önce Başkan Trump, Başkan Yardımcısı Harris'in siyah bir kadın olduğunu bilmediğini söyledi. Tüm bu öfkenin nedenini anlamaya çalışıyorum çünkü o sadece seçilmeye çalıştığı zaman siyah oluyor" dedi.

Montgomery daha sonra Harris'in geçmişteki bir adaylığında desteğini almak için eski Kaliforniya Meclis Başkanı Willie Brown'la yattığına dair asılsız bir iddiaya atıfta bulundu.

Siyah toplumu yok etmenin ilk adımı siyah aileyi parçalamaktır. Savcı olarak sicili bir yana, neden bayan Willie Brown'a Kamala Harris'in siyah aileleri önemseyip önemsemediğini sormuyoruz?


Trump'ın Harris'in Jamaikalı siyah kökeninin geçerliliğini sorgularken ırkçı bir saldırı çizgisini benimsemesi, Barack Obama'nın soyu hakkındaki "doğum yeri" hareketinin geliştirilmesindeki önemli rolü göz önüne alındığında belki de sürpriz değil. Obama'nın doğum belgesiyle ilgili sorular, muhafazakarların Obama'nın Hawaii'de doğduğu hakkında yalan söylediği ve aslında yurtdışında doğduğu yönündeki ırkçı varsayımına dayanıyordu.

Trump 2011'de katıldığı The View'de sunuculara, "[Obama'nın] doğum belgesini göstermesini istiyorum. Doğum belgesinde hoşuna gitmeyen bir şeyler var" demişti.

Trump, haziran sonunda Joe Biden'la yaptığı münazara sırasında yaptığı bir yorum nedeniyle son haftalarda siyah Amerikalılar ve diğer ırklardan kişilerle ilgili söylemleri hakkında yeni eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. O etkinlikte göçmenlerin ülkeyi "istila ettiğini" ve "siyahların işlerini" çaldığını öne sürmüştü.

Bu yorum geçen ay çığrından çıktı ve hatta Olimpiyatlar'da mücadele eden Simone Biles cuma günü kazandığı altın madalyanın ardından bu yoruma atıfta bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU