J.D. Vance, 7 yaşındaki oğluna "Lanet çeneni kapa" dediğini anlattı

Demokratlar, Vance'e "tuhaf ve ürkütücü" diyerek saldırıyor

(Reuters)

Donald Trump kendisini arayıp başkan yardımcısı adayı olmasını istediğinde J.D. Vance, 7 yaşındaki oğluna "Lanet çeneni kapa" demiş.

40 yaşındaki Vance, bu hikayeyi cuma günü "Full Send Podcast" programında anlattı. Ohio senatörü geçen ay Milwaukee'deki Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde (RNC) Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak kamuoyuna duyurulmuş, Trump da bundan birkaç dakika önce haberi vermek üzere kendisini aramıştı.

Vance, düzenli olarak muhafazakarları ağırlayan siyasi podcast'te "7 yaşındaki oğlum otel odasında benimle birlikte" diye konuştu.

Ve bugünlerde Pokémon kartlarına çok meraklı, bir Pokémon evresinden geçiyor... Gerçekten çok meraklı.

Benimle Pikachu hakkında konuşmaya çalışıyor, ben de Donald Trump'la telefondayım ve 'Evlat, Pikachu hakkında 30 saniyeliğine lanet çeneni kapa' diyorum.

'Bu hayatımın en önemli telefon görüşmesi. Lütfen bu telefon görüşmesini yapmama izin ver.'

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vance, eşi Usha'yla 2014'ten beri evli ve çiftin iki yaşında Mirabel, 4 yaşında Vivek ve 7 yaşında Ewan adında üç çocuğu var.

Vance'in son yorumları, kendisini "tuhaf ve ürkütücü" diye niteleyen Demokratların bir dizi saldırısının ardından geldi. Vance'in doğum yapmamış kadınlardan "ülkeyi perişan etmek isteyen çocuksuz kedili kadınlar" diye bahsettiği 2021 tarihli bir video yeniden ortaya çıkmıştı. Jennifer Aniston ve Kamala Harris'in kocası Doug Emhoff'un eski eşi Kerstin Emhoff da dahil güçlü tepkiler geldi.

Vance, 2021'de ebeveynlerin oy kullanırken "daha fazla güce" sahip olması gerektiğini de söylemişti. Senatör ayrıca azalan doğum oranlarının "çocuksuz sol" tarafından yönlendirilen bir "uygarlık krizi" olduğunu belirtmişti. Bir yıl sonra Vance kürtajın ülke çapında yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

The Independent'ın daha önce bildirdiğine göre senatör, 1980'lerden bu yana RNC'nin hemen ardından Cumhuriyetçi Parti başkan yardımcısı adayları arasında en düşük oy oranına sahip. Trump'ın eski Beyaz Saray kampanya sorumlusu Alyssa Griffin, senatörü "bir felaket" diye niteledi. 

Demokrat rakipler bu hafta anketlerdeki kötü performansı değerlendirdi.

Demokrat Parti Ulusal Kongresi, pazartesi günü yaptığı açıklamada "Sanki Cumhuriyetçi Parti'nin kendi yarattığı başka bir çöplük yangınına ihtiyacı varmış gibi, Trump ve oy pusulasındaki Cumhuriyetçiler, J.D. Vance tarafından daha da aşağıya çekiliyor" dedi.

Vance, ülkemizin onlarca yıldır gördüğü kongre sonrası en sevilmeyen Başkan Yardımcısı adayı olarak tarihe geçiyor.

Öte yandan Demokratların muhtemel adayı Harris, Trump'la başa baş gidiyor. Biden'ın yarıştan ayrılmasından sonra yayımlanan ilk anketler Harris'in Demokratların sevgisini kazandığını ortaya koydu. 4 anketin ortalaması Harris'i yüzde 43,5, Trump'ı ise yüzde 44,8 gösteriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU