Suudi Arabistan, önümüzdeki cumartesi günü Şevval hilali için gözlem çağrısında bulundu

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, hilalin çıplak gözle veya dürbünle incelenmesi çağrısında bulundu / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, ülke genelindeki tüm Müslümanlara 29 Mart Cumartesi gününe tekabül eden Hicri 1446 Ramazan Ayı’nın 29. akşamı Şevval hilali için gözlem çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüksek Mahkeme, hilalin çıplak gözle ya da dürbünle görüldükten sonra en yakın mahkemeye bildirilmesi veya mahkemeye bildirilmesi için en yakın merkezle iletişime geçilmesini talep etti.

Yüksek Mahkeme ayrıca, gözlemleme imkânı olanların bu konuya dikkat etmelerini ve bu amaçla bölgelerde oluşturulan komitelere katılmalarının umulduğunu belirtti. Bu kişilerin tüm Müslümanların yararına olacak iş birliklerinden dolayı alacakları sevabın yanı sıra ödül kazanacakları da vurgulandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU