Harris'in adaylığından sonra Trump'ın serveti 900 milyon dolar azaldı

Truth Social'daki kullanıcı sayısında da düşüş yaşandı

Trump'ın medya şirketinin değeri kendisinin siyasi başarılarıyla yakından ilişkili (AP)

Bir CNN analizi Donald Trump'ın net servetinin, Kamala Harris'in geçen ay başkanlık yarışına katılmasından bu yana yaklaşık 900 milyon dolar düştüğünü öne sürdü.

Bu hızlı düşüş, Trump'ın Twitter klonu Truth Social'ının ana şirketi Trump Medya ve Teknoloji Grubu'nda (TMTG) sahip olduğu hisselerin değerindeki değişimden kaynaklanıyor.

Trump'ın TMTG'de 114 milyonun üzerinde hissesi bulunuyor, CNN bu hisselerin değerinin 21 Temmuz'dan itibaren yüzde 23 azalarak 4 milyar dolardan 3,1 milyar dolara düştüğünü bildirdi.

TMTG hisseleri çoğunlukla Trump'ın siyasi başarılarına denk düşüyor, hisseler Trump'ın sus payı davası sırasında değer kaybetmiş ve Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ı münazarada yendikten sonra çıkmış, suikast girişimi atlattıktan sonra yine yükselmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son düşüş, TMTG için kötü haberlerle dolu bir dönemin ardından geliyor.

Bir medya analizi, platformun son zamanlardaki en kötü kullanıcı sayılarından bazılarını gördüğünü aktarmıştı.

Site bu haziranda, geçen sene aynı döneme kıyasla yüzde 38 düşüşle, 2,11 milyonun biraz üzerinde tekil ziyaretçi almıştı.

TheRighting isimli medya takip firmasından Howard Polskin, Comscore verilerinden faydalandığı analizinde Truth Social Haziran 2022'de 1,8 milyon ziyaretçi aldığından beri bunun site trafiğinin en çok düştüğü ikinci an olduğunu belirtmişti. Site, Şubat 2022'de ilk açıldığında ulaştığı 3,2 milyon ziyaretçiden de artık çok geride.

Polskin, The Guardian'a "Truth Social'da kullanıcı seviyelerinin düşmesi, eski başkanın ve siyasi ortaklarının kullandığı, iki yıllık platformun ayırt edici özelliklerinden olan sert söylemlerin reddedildiğine işaret ediyor" demiş ve eklemişti:

Bu yumuşama devam ederse kasımda seçim sandığında Trump için sorun yaratabilir.

Bu durum, şirketin Truth Social'ı büyütme çabalarını sürdürmesini engellemedi.

Şirket geçen aylarda Truth Social'da televizyon yayınını mümkün kılacak bir teknoloji alarak, ilk büyük satın alımını duyurmuştu.

Anlaşmada yer alan şirketlerden biri James E. Davison'ın yönetimindeki Lousiana merkezli JedTech LLC'ydi. ProPublica, Davison'ın ticari çıkarları federal hükümetten etkilenen önemli bir Cumhuriyetçi bağışçı olduğunu aktarmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU