İsrail güçleri Han Yunus'un doğusundan çekiliyor... Binlerce kişi yıkılan evlerine geri dönüyor

Filistin Enformasyon Merkezi (PIC), İsrail güçlerinin çekildiğinin teyit edilmesiyle birlikte binlerce kişinin evlerine dönmeye başladığını ve bölgede büyük bir yıkım yaşandığını bildirdi

Han Yunus'taki büyük yıkımın ardından binlerce kişi evlerine dönmeye başladı / Fotoğraf: Reuters

Alman Haber Ajansı'na (DPA) göre İsrail güçleri bu ayın 22'sinde başlayan ve sekiz gün süren saldırılarının ardından bu sabah (Salı) erken saatlerde Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundan çekildi. İsrail, geride yıkım binlerce ölüm bıraktı.

Filistin Enformasyon Merkezi (PIC), İsrail güçlerinin çekildiğinin teyit edilmesiyle birlikte binlerce kişinin evlerine dönmeye başladığını ve bölgede büyük bir yıkım yaşandığını bildirdi.

Tıbbi kaynaklar “ordunun çekilmesinin ardından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'un doğu kasabalarından 14 şehidin cesedinin çıkarıldığını” bildirdi.

Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı'na (Wafa) göre Salı günü Filistinli sağlık ekipleri, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda bulunan evinde infaz ettiği engelli vatandaş İyad El Neccar'ın cesedini buldu.

Gazze Şeridi'nin yüzde 80'inden fazlasını tahliye emri altına alan işgal ordusunun tekrar tekrar ilan ettiği tahliye emirleri nedeniyle taşınma ve yer değiştirme konusunda büyük zorluklar yaşadığını ifade eden El Neccar binlerce kişi Han Yunus şehrinden kaçmaya devam ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU