Havayolları, İsrail saldırısı korkusu nedeniyle Beyrut Havalimanı'na gidiş-dönüş uçuşlarını askıya aldı

Lufthansa, Swiss International Airlines, Eurowings Beyrut rotalarını askıya aldı

Lufthansa Group, Beyrut'a gidiş-dönüş beş uçuşu askıya aldığını açıkladı / Fotoğraf: Reuters

Lübnan Ortadoğu Havayolları MEA yaptığı açıklamada, İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki gerginliğin tırmanması nedeniyle Beyrut havaalanında yapılması planlanan bazı uçuşların iptal edildiğini duyurdu. İptallerin sigorta riskleri nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Lufthansa, Swiss International Airlines, Eurowings’in yanı sıra Lufthansa işbirlği içinde olan bazı havayolları şirketleri tarafından işletilen ve Beyrut'u aktarma hattından geçen beş rotayı tedbir amacıyla 30 Temmuz'a kadar askıya aldığını açıkladı.

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne neden olan roket saldırısı, İsrail ile İran destekli Hizbullah arasında topyekûn bir savaş çıkacağı yönündeki korkuları arttırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Güvenlik Kabinesi, Binyamin Netanyahu başkanlığındaki hükümete saldırıya karşılık verme yetkisi verdi. Hizbullah, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının Gazze'deki savaşı başlatmasından bu yana hem İsrail'de hem de İsrail'e bağlı topraklarda en yüksek ölü sayısına neden olan saldırının sorumluluğunu reddetti.

Air France-KLM sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Air France ve Transavia'nın ülkedeki “güvenlik durumu nedeniyle” Pazartesi ve Salı günleri Beyrut uçuşlarını askıya aldığını söyledi. Air France yaptığı açıklamada Lübnan'daki durumun yakından izlediğini belirtti.

Beyrut havalimanındaki uçuş bilgi ekranı ve FlightRadar24 internet sitesine göre Türk Hava Yolları'nın da dün gece iki uçuşunu iptal ettiğini gösterdi.

Türkiye merkezli Sun Express Airlines, Türk Hava Yolları'nın iştiraki A Jet ve Türk Hava Yolları dün gece uçuşlarını iptal etti. FlightRadar24'e göre, Türk Hava Yolları'nın iştiraki A Jet, Yunanistan'ın Aegean Airlines, Ethiopian Airlines ve Ortadoğu Havayolları bugün Beyrut'a varması planlanan uçuşlarını iptal etti.

Havayolları sorulara henüz yanıt vermedi. Beyrut Uluslararası Havalimanı Lübnan'daki tek havalimanıdır. Ülkedeki iç savaşta ve 2006 yılında Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan son savaş da dahil olmak üzere İsrail ile yaşanan önceki savaşlarda hedef alındı.

Ortadoğu Havayolları dün yaptığı açıklamada aynı gün gece Beyrut'a varması planlanan bazı uçuşlarının kalkışını ertelediğini duyurdu. Ardından bugün inmesi planlanan uçuşlar için “Lübnan ve diğer destinasyonlar arasındaki uçak sigorta risklerinin dağılımıyla ilgili teknik nedenler” nedeniyle ek gecikmeler duyuruldu.

Gazze savaşının patlak vermesinden bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında sınır ötesi ateş açmalar arttı. Bölgede yankı bulan çatışma, Nisan ayında İsrail ve İran arasında insansız hava araçları ve füzelerle yapılan karşılıklı saldırılar da dâhil olmak üzere, bölgedeki uçuşları ve deniz taşımacılığını aksattı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU