Trump, siyah ve Latino seçmenlere erişmek için hip-hop'ı nasıl kullanıyor?

"Gangster imajı çiziyor"

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da verdiği miting sırasında kulağından vurulmuştu (AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyasında siyah ve Latino kesime erişmek için hip-hop ve rap kültüründen faydalanıyor.  

Amber Rose sahne adıyla tanınan oyuncu ve sosyal medya fenomeni Amber Levonchuck, 15-18 Temmuz'da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ndeki konuşmasıyla gündem oldu. 

Rose, "Trump'ın ırkçı olduğuna dair sol propagandaya bir dönem inandığını" belirterek artık bunun bir parçası olmadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 günlük oturumda Amerikalı rapçi Vanilla Ice'ın "Ice Ice Baby" şarkısının Trump'ın kampanyası için uyarlanan versiyonu olan "Trump Trump Baby" de çalındı. 

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin "Trump'ın siyah ve Latino seçmenleri tarafına çekmek için hip-hop ve rap'i nasıl kullandığını ortaya koyduğunu" yazdı. 

Haberde, Trump'ın bir "gangster" imajı çizerek kendisine bir "yenilmezlik" havası katmaya çalıştığı belirtildi.

Trump'a düzenlenen suikast girişiminin de Cumhuriyetçi liderin bu imajının güçlenmesine yol açtığına dikkat çekildi.

Suikasttan saatler sonra rapçi 50 Cent'in, "Get Rich or Die Tryin" albümünün kapağında Trump'ın görselinin yer aldığı bir paylaşım yaptığı hatırlatıldı. 
 


Hip-hop ve politika üzerine çalışmalar yapan gazeteci Bakari Kitwana, Trump'ın stereotiplerle oynayarak tehlikeli bir hamle yaptığını belirtip şunları söyledi: 

Siyahları ciddi şekilde hafife alıyor fakat aynı zamanda ne Demokratların ne de Cumhuriyetçilerin hip-hop topluluğuna ciddi şekilde hitap ettiğini ortaya koyuyor.

Trump'ın bu stratejiyle sisteme karşı isyankar" bir imajı benimsemeye çalıştığına işaret edilen analizde, şu ifadelere yer verildi:  

Yakın zamanda 34 suçtan hüküm giymiş eski bir başkana oy vermek ve Demokrat bir başkanı reddetmek, sisteme karşı çıkmanın bir başka yolu haline geldi.

Haberde, Cumhuriyetçi lidere eleştirileriyle tanınan ünlü rapçi Snoop Dogg'un da son dönemde yönünü değiştirerek "Trump'a sevgi ve saygı duyuyorum" dediği hatırlatıldı.


Independent Türkçe, New York Times, Billboard

DAHA FAZLA HABER OKU