Bazı Demokratlar Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasını Gazze’den dolayı boykot etme niyetinde

"Netanyahu, 2.100 yıldan fazla bir süre önce Romalıları Kudüs'e davet eden Kral Maccabee'den bu yana Yahudi tarihindeki en kötü liderdir"

Filistin yanlısı aktivistler Netanyahu'nun Watergate Oteli'ne gelişini protesto etti / Fotoğraf: DPA

ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nun az sayıda ama giderek artan Demokrat üyesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bugün Kongre'nin ortak oturumunda yapacağı konuşmayı boykot edeceklerini açıkladı.

Jerusalem Post'un haberine göre New York Temsilcisi Jerry Nadler dün yaptığı açıklamada, “Yarın yapılacak konuşma, Cumhuriyetçilerin ABD-İsrail ilişkilerini partizan çıkarlar uğruna daha da siyasileştirmeye yönelik uzun süredir devam eden kötü niyetli manipülatif çabalarının bir sonraki adımıdır” dedi.

Nadler bunu, Netanyahu'nun kendi ülkesindeki “çaresiz” siyasi konumuna yardımcı olmayı amaçlayan bir “manevra” olarak nitelendirdi. Bunun olmaması gerektiği konusunda hiçbir şüphem yok” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nadler şöyle dedi: "Netanyahu, 2.100 yıldan fazla bir süre önce Romalıları Kudüs'e davet eden Kral Maccabee'den bu yana Yahudi tarihindeki en kötü liderdir."

Demokrat Senatör Dick Durbin, Gazze savaşını ele alış biçimi ve herhangi bir barış planını değerlendirmeyi reddetmesi nedeniyle Netanyahu'yu “alkışlamayacağın” söyledi.

Maryland Senatörü Chris Van Hollen dün Senato kürsüsüne çıkarak Netanyahu'yu barışı ve iki devletli çözümü engellemekle suçladı.

Netanyahu, Biden yönetimi ve üst düzey Demokratların Gazze Şeridi'ndeki savaşı ele alış biçimine yönelik sert eleştirilerinin ortasında, yabancı bir lider için nadir bir onur olan Kongre'nin ortak oturumuna hitap etmek üzere bugün Washington'u ziyaret ediyor.

Netanyahu'nun ziyareti, ABD'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, Başkan Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Demokrat Parti tarafından Biden’in yerine aday olarak desteklenmesinin yaşandığı birçok siyasi depremin ardından geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Netanyahu'nun yarın Biden ile görüşeceği belirtildi. Görüşmeleri Biden'ın COVID-19 enfeksiyonu nedeniyle ertelenmişti.

Görüşmenin tarihi konusunda yaşanan karışıklığın ardından, Trump Netanyahu'yu cuma günü Florida'daki Mar-a-Lago tatil köyünde kabul edecek.

Trump salı günü sosyal medya platformu Truth Social'da şunları yazdı: "Bibi Netanyahu'yu Palm Beach, Florida'daki Mar-a-Lago'da karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum."

Trump devamla, “İlk dönemimde bölgede barış ve istikrar vardı ve hatta tarihi İbrahim Anlaşmalarını imzaladık. Bunu tekrar yapacağız” diyen Trump, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki bir dizi normalleşme anlaşmasına atıfta bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU