Gladyatör 2'nin fragmanı eleştiri bombardımanına tutuluyor

Üç nedeni var

Devam filmi, tüm dünyada 15 Kasım'da vizyona girerken, ABD ve Kanada'daki izleyiciler 22 Kasım'a kadar beklemek zorunda kalacak (Paramount)

Gladyatör 2'nin (Gladiator II) aksiyon dolu fragmanı sadece birkaç günde 215 milyon kez izlendi. 

Ridley Scott'ın 2000 yapımı Oscarlı destanının devam filmi, uzun zamandır bekleniyordu. 

En çok izlenen fragmanlardan biri oldu

Yeni filmde başroldeki Paul Mescal, Commodus'un yeğeni Lucius'ın yetişkin halini canlandırıyor. Ona Pedro Pascal, Denzel Washington, Joseph Quinn ve Connie Nielsen gibi isimler eşlik ediyor.

Gladyatör 2'nin YouTube'daki resmi fragmanı, Paramount'un 24 saatte en çok izlenen tanıtımlardan biri oldu. Ancak bazı sinemaseverler, fragmandan memnun kalmadıklarını söylüyor.


YouTube'daki fragman 133 bin beğenme alırken, 279 bin kişiyse "beğenmeme" butonuna bastı. Hollywood Reporter'ın aktardığına göre bu, büyük bir film için alışılmadık bir durum.

Üç nedeni var

Fragmanın altındaki ve sosyal medyadaki yorumlara bakıldığında tepkinin üç nedeni olduğu görülüyor.

İlk olarak üç dakikayı aşan fragman, filmle ilgili çok fazla şeyi ortaya koyduğu için eleştiriliyor. 

İkinci ve en çok dile getirilen neden, tanıtım videosu için yapılan şarkı seçimi. Fragmanda Kanye West ve Jay-Z'nin No Church in the Wild adlı şarkısı kullanılmış. 

Bazı izleyiciler, "Roma İmparatorluğu hakkındaki bir filmde rap müziğin ne işi var?" diye soruyor. Bu tepkilerden sonra Hans Zimmer'ın ilk film için bestelediği Now We Are Free'nin çaldığı alternatif bir versiyon bile paylaşıldı. 

Fragmanın aldığı olumsuz tepkilerin üçüncü nedeniyse Denzel Washington. Oscar ödüllü oyuncu, "gladyatörlerden oluşan bir ahıra sahip, zalim bir güç simsarı" diye tanımlanan Macrinus'u canlandırıyor. Ancak bazıları Washington'ın filmde New York aksanıyla konuşmasından şikayetçi. 

Gişede bekleneni verebilecek mi?

Tüm bu olumsuz yorumlardan sonra 86 yaşındaki yönetmen Scott'ın yüksek bütçeli tarihi destanının gişede bekleneni verip veremeyeceği merak konusu.

İlk Gladyatör'de Russell Crowe, Commodus'un ihanetine uğrayan ve ailesinin intikamını almak isterken gladyatör olarak dövüşmeye mahkum edilen Romalı general Maximus rolündeydi. 

Film gişede başarılı olmuş, ayrıca En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere birçok Oscar kazanmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU