George R.R. Martin, son romanını bekleyen hayranlarına söz verdi

George R.R. Martin, Taht Oyunları'yla ilgili güncellemeleri hevesli hayranlarla paylaştı

(AFP)

George R.R. Martin'in son fantastik romanı The Winds of Winter için bekleyiş, tatlı yaz hayranları için gittikçe uzuyor.

Martin, 9 Temmuz Salı günü yayımladığı blog yazısında son romanının henüz bitmediğini ancak bittiğinde çok büyük bir duyuru yapılacağını paylaştı:

WINDS OF WINTER bittiğinde, söz ağızdan ağıza dolaşmayacak, ÇOK BÜYÜK bir duyuru olacak... nerede ve ne zaman olduğunu söyleyemem.

Taht Oyunları'nın yazarı blogunda, hayranların Winds of Winter'ın tamamlandığına dair spekülasyonlarının ardından, bu söylentiyi açıklığa kavuşturma ihtiyacı hissettiğini paylaştı:

Geçen yıl Voyager editörümü Londra'da ziyaret ettiğimi söylediğimde internet çılgına döndü ve bunun Winds of Winter'ın tamamlandığı ve çok büyük bir duyurunun eli kulağında olduğu anlamına geldiğine dair her türlü teoriyi ortaya attı.

Ahhhh... üzgünüm çocuklar, ama hayır.

Martin, 2022'de hayranlarına kitabın "dörtte üçünün tamamlandığını" açıklamış ve şunları söylemişti:

Bu zorlu bir kitap. Muhtemelen serinin önceki ciltlerinden daha uzun bir kitap olacak.

Ancak Martin son blog yazısında kitabın bitmeye ne kadar yakın olduğu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Bunun yerine, House of the Dragon'ın son sezonu HBO Max ve BluTv'de yayımlanırken, "HOUSE OF THE DRAGON'ın 3. sezonu için yazar odasının da Londra'da toplandığını" paylaştı.
 

House of Dragon

Phoebe Campbell ve Emma D'Arcy, House of the Dragon'da (Theo Whiteman/HBO)​​​​​​


Martin ayrıca bir Game of Thrones West End tiyatro oyununun yapımına da ışık tuttu:

Senarist ve yönetmenle tiyatro oyunumuz için bir araya gelmeyi de umuyorum... Harrenhal turnuvası sırasında geçtiği için HARRENHAL ilk başlığımızdı ancak şimdi DEMİR TAHT'a yöneliyoruz.

Bana söylenene göre iyi gidiyor. Genç Ned, Genç Robert, Lyanna, Rhaegal, Howland Reed... eğlenceli olacak. Ve mızrak dövüşü. Sahnede. Hayalim 2025'te Londra'nın West End'inde bir yerde başlamak... Ama daha yapılacak çok iş var.

75 yaşındaki yazar eserlerinin spin-off'larına yabancı değil; daha önce iptal edilen Ten Thousand Ships'in yeni bir yazarın yapımın başına geçmesiyle yeniden canlandırıldığını 11 Haziran'da açıklamıştı.

Pulitzer ödüllü oyun yazarı Eboni Booth'un kendisi ve "HBO tarafından meşgul edildiğini, Nymeria ve Rhoynar hakkında bir GAME OF THRONES spin-off'u olan TEN THOUSAND SHIPS için yeni bir pilot bölüm üzerinde çalıştığını" duyurmuştu.

Hepimiz bu konuda çok heyecanlıyız... yine de 10 bin gemi, 300 ejderha ve o dev kaplumbağaların parasını nasıl ödeyeceğimizi bulmaya çalışıyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU