Rekortmen korkunun yönetmeni iddialı: "X-Men filmi çekecek değilim"

"Benden yine aynı türde filmler göreceksiniz"

Inverse'ten Matt Donato, filmle ilgili "Cambaz, Perkins'in alametifarikası olan estetiğini en üst seviyeye çıkarıyor" ifadesini kullanmıştı (Neon)

Geçen yıla damga vuran tüyler ürpertici seri katil hikayesi Cambaz'ın (Longlegs) yönetmeni Osgood Perkins, son dönemdeki korku filmlerinin başarısının kendisi için sürpriz olduğunu söylüyor. 

Nicolas Cage'in bir seri katili, Maika Monroe'nun ise onu yakalamaya çalışan genç bir FBI ajanını canlandırdığı 2024 yapımı Cambaz, 9 milyon dolarlık bütçesiyle 125 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 

"Kimse bunu istemez"

Perkins'in yeni filmi The Monkey de halihazırda sinemalarda gösterimde ve büyük ilgi görüyor. Komedi unsurlarıyla da öne çıkan film, bağımsız yapım ve dağıtım şirketi Neon'un en yüksek ikinci açılış gişe rakamına ulaştı. The Monkey, sadece Kuzey Amerika'da 14 milyon dolardan fazla hasılat yaptı.

Ancak Perkins, bu başarıların ardından yönünü değiştirmeyi düşünmüyor. Variety'ye verdiği röportajda Cambaz'ın başarısı hakkında, "Her şeyi değiştirdi ama aslında hiçbir şeyi değiştirmedi" diyerek ekledi: 

Bana güven verdi ama gidip bir video oyunu uyarlaması ya da bir X-Men filmi çekecek değilim. Sanırım kimse de bunu istemez.

Bunun yerine Perkins, kendi tarzına sadık kalacağını belirterek, "Benden muhtemelen yine aynı türde filmler göreceksiniz ama daha iyi çekilmiş versiyonları" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stephen King'in aynı adlı kısa hikayesinden uyarlanan The Monkey, lanetli bir oyuncak maymunun bir aileye yaşattığı dehşeti konu alıyor. Ancak Perkins şimdiden bir sonraki projesi üzerinde çalışıyor.

51 yaşındaki yönetmenin sıradaki filmi Keeper adını taşıyor ve ekimde vizyona girmesi planlanıyor. Tatiana Maslany'nin başrolünde olduğu film, izole bir dağ kulübesinde geçiyor ve evlilik yıldönümlerini kutlamak için tatile çıkan bir çiftin karşılaştığı uğursuz varlığı konu alıyor.

GamesRadar'a konuşan Maslany, film hakkında şunları söyledi: 

Açıkçası ben de izlemek için sabırsızlanıyorum çünkü henüz görmedim. Ama çekimleri gerçekten çok eğlenceliydi. Hikayenin ağır ve kasvetli bir tonu olsa da Oz'un filmlerinde her zaman bir parça yaramazlık vardır.


Independent Türkçe, Variety, GamesRadar

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU