İsrail: Gazze'deki mevcut operasyonun başlamasından bu yana 150'den fazla militan öldürüldü

İsrail ordusu Gazze'nin Şucaiyye mahallesindeki yeni operasyonun başlamasından bu yana onlarca militanı öldürdüğünü açıkladı

Devam eden savaşın ortasında bir İsrail tankı İsrail ile Gazze arasındaki sınıra yaklaşıyor / Fotoğraf: Reuters

İsrail ordusu Gazze'nin Şucaiyye mahallesindeki yeni operasyonun başlamasından bu yana onlarca militanı öldürdüğünü açıkladı

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığına göre İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, askerlerin "silahlı hücrelerle doğrudan çatışmaya girerek 150'den fazla kişiyi ortadan kaldırdığını" ve bir haftadan uzun bir süre boyunca, yer üstünde ve altında çatışmalar yaşandığını duyurdu.

İsrail tarafından verilen bu bilgiyi bağımsız olarak doğrulama imkânı yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ordu, haziran ayı sonunda Gazze Şehri'nin doğusundaki mahallelerde operasyon yürüttüğünü vurgulamıştı. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı Filistinli kaynaklar, sağlık görevlilerinin kuşatma altındaki bölgeye ulaşamadığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail'in son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 50 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail savaşının devam etmesi nedeniyle şu an itibariyle ölü sayısı 39.243 Filistinliye ulaşırken, 88.333 Filistinli de yaralanmıştır" bilgisi paylaşıldı.

Filistinli kaynaklara göre, Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Bureyc mülteci kampında toplanan Filistinlilere yönelik İsrail bombardımanında dokuz kişi öldü.

Kaynaklar, uçağın bir füzeyle Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El Bureyc kampında bulunan Ebu Rasas kavşağı yakınlarında toplanan Filistinlileri hedef aldığını belirterek, kurbanların çoğunun çocuk ve kadın olduğunu kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU