Yeni ankete göre Harris, Hispanik seçmenlerde Trump'a fark atıyor

Başkan Yardımcısı, salıncak eyaletlerdeki kritik seçmen grubunda eski başkomutanın 19 puan önünde

(AFP)

ABD'de Demokratların muhtemel adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yeni bir ankete göre Hispanik seçmenlerden aldığı destekle eski Başkan Donald Trump'la arasındaki farkı azaltıyor.

Hispanik seçmenlerin çoğunluğu geçmişte Demokratları desteklemiş olsa da son zamanlarda birçoğu Cumhuriyetçi Parti'ye doğru kayıyor.

Bazı anketler Biden, Demokratların adaylığından çekilmeye karar vermeden önce Trump'ın bu seçmen grubu arasında Başkan Joe Biden'a yaklaştığını gösteriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak yeni bir New York Times/Siena College anketi Harris'in Hispanik seçmenler arasında Trump'a yüzde 19 puan (yüzde 57'ye yüzde 38) fark attığını gösteriyor. Haziranda aynı anket şirketi Biden'ın Hispanik seçmenler arasında yalnızca bir puan farkla (yüzde 45'e karşı yüzde 44) önde olduğunu tespit etmişti.

27 Haziran'da Atlanta'da yapılan münazaradaki felaket performansını takiben yaklaşık bir ay boyunca adaylıktan vazgeçmesi yönündeki çağrılar giderek artınca Biden, 21 Temmuz Pazar günü yarıştan çekilmişti. Biden sözkonusu münazarada zayıf ve kafası karışık görünmüş, düşünce akışını birkaç kez kaybetmişti.

Biden'la karşılaştırıldığında Harris, Demokratların kampanyası etrafında hızla birleşmesinin ardından Trump'a yetişiyor. Gelecek ay yapılacak Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde aday olabilmek için yeterli delege sayısına ulaştı. Seçmenlerin çoğu Trump-Biden rövanşını istemediklerini aylardır söylüyordu ve Harris'in adaylığı Demokratlar arasında önemli bir coşku yarattı.

Muhtemel aday olmadan önce Harris, Biden'la aynı ya da onun biraz gerisinde bir oy oranına sahipti. Ancak aday listesinin başına geçtiğinden bu yana Harris, başkanı desteklemeyen bazı seçmenleri kazanıyor gibi görünüyor.

New York Times/Siena College'ın anketi, kayıtlı seçmenler arasında Harris ve Trump'ın her birinin yüzde 42 oy aldığı başa baş bir yarış olduğunu ortaya koydu. Muhtemel seçmenler arasında yapılan anketteyse Harris bir puan farkla (yüzde 44'e karşı yüzde 43) önde.

Öte yandan diğer partilerden veya bağımsız aday olanlar destek kaybediyor. Hazirandaki ankette yüzde 9'u gören Robert F. Kennedy Jr., bu ay yüzde 5 oy aldı. Benzer şekilde Yeşil Parti'den Jill Stein, haziranda yüzde 2 destek alırken temmuzda yüzde 1'in altında kaldı.

Hispanik seçmenler arasındaki destek, Harris'in başta Arizona ve Nevada olmak üzere bir dizi salıncak eyalette kazanması için hayati önem taşıyor.

Harris, Hispanik seçmenler arasında Biden'ın 2020 sonucunun hâlâ gerisinde. Times'ın bir sandık çıkış anketine göre Başkan son seçimde Hispanik seçmenler nezdinde Trump'ı 33 puan farkla (yüzde 65'e 32) geçmişti. 2016'da, Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2016'da Hispanik seçmenleri 36 puan farkla (yüzde 65'e 29) kazanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU