Rus askerlerinin eşleri Moskova'da Savunma Bakanlığı önünde yine protesto gösterisi düzenledi

"Çocuklarımız ve bu genç kadınların kocaları ölüm tehlikesiyle karşı karşıya"

Rus kadın hareketi "Eve Dönüş" aktivistleri ve Rus ordusu askerlerinin yakınları bir protesto sırasında Fotoğraf:  Reuters

Ukrayna'da savaşan Rus askerlerinin eşleri Moskova'daki savunma bakanlığı önünde toplanarak, haziran ayı başında olduğu gibi askerlerin cepheden dönmesini talep etti.

Paulina adlı bir kadının Telegram'da yayınladığı fotoğraflara göre bazı kadınlar sırt çantaları ve kamp matlarını alarak küçük çocuklarıyla birlikte geldi ve yetkililer onları içeri almayı kabul edene kadar binanın önünde "geceyi geçirmeye" hazır olduklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre kadınlardan biri kendileriyle konuşmaya gelen bir polise "Savunma bakanıyla (konuşmamız) gerekiyor" dedi. Sibirya'daki Novosibirsk'ten geldiğini söyleyen kadın: "Bizi dinlemelerini beklemek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz" ifadesini kullandı.

Kendilerinden gitmelerini isteyen polise "Çocuklarımız ve bu genç kadınların kocaları ölüm tehlikesiyle karşı karşıya" diyerek ekledi: Kremlin'in savaş olarak adlandırmayı reddettiği çatışma için kullandığı terimi kullanarak, "Oğlum ciddi şekilde yaralandı ve şu anda tam olarak iyileşmemiş olmasına rağmen özel askeri operasyona katılmak üzere geri gönderiliyor."

Protestocular Telegram'daki "Vatana Dönüş" kanalıyla "hiçbir ilgileri olmadığını" vurguladılar.

Bu yılın başına kadar neredeyse her hafta gösteriler düzenleyen "Vatana Dönüş" kanalının katılımcıları mayıs ayı sonunda "yurtdışındaki ajanlar" olarak nitelendirildi. Bu ciddi idari kısıtlamaları gerektirir.

Daha sonra, pazartesi günü bir kadın protestocu tarafından paylaşılan fotoğraflarda, bakanlık temsilcisinin bir kadın heyetini kabul ettiği görüldü.

Kadınlardan biri, "konunun yeni ve ilginç olmadığını" söyleyerek kendilerine "sosyal yardım teklif edildiğini" açıkladı.

Artan baskılar karşısında Rusya'da gösteriler çok nadir hale gelirken, Rus askeri yakını yaklaşık on beş kadın 3 Haziran'da Moskova'da bir araya geldi. Polis dağılmalarını istedi, ancak aniden bastıran şiddetli yağmurun ardından dağıldılar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU