Ünlü oyuncu 120 filminden sadece birini izleyicilere önerdi

"Çünkü trajedi bir noktada hepimizi vuracak"

Pig'in bütçesi sadece 3 milyon dolar olduğu için filmde eğitimli bir domuz kullanılamadı. Hatta hayvan çekimler süresince Nicolas Cage'i birkaç kez ısırdı (Neon)

Eğer daha önce hiç Nicolas Cage filmi izlemediyseniz hangisini seyretmelisiniz?

Bu soru Cage'e, New Yorker'a verdiği röportaj sırasında soruldu. 

Ne Oscar kazandığı dramayı ne de meşhur aksiyonu seçti

Aktör, 1983 yapımı Valley Girl'de çıkış yaptığı başrolden bu yana yaklaşık 120 filmde yer aldı. 60 yaşındaki Cage, eleştirmenlerin beğenisini kazan tüyler ürpertici yeni korku filmi Longlegs'de de yardımcı rolde görülecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu süreçte başrolleri Elisabeth Shue'yla paylaştığı Elveda Las Vegas'la (Leaving Las Vegas) Oscar kazandı. Cage, 1987 yapımı Ay Çarpması (Moonstruck), 1988 tarihli Vampire's Kiss, 1995'te John Travolta'yla birlikte oynadığı Yüz Yüze (Face/Off) ve 2002 yapımı Tersyüz (Adaptation) gibi filmlerdeki performanslarıyla izleyicileri hayran bıraktı.

Ancak Cage, New Yorker'a verdiği yanıtta bu filmlerden hiçbirini seçmedi.

Bunun yerine, Michael Sarnoski'nin 2021 yapımı draması Pig'in ismini verdi. Filmde Nicolas Cage, bir zamanlar ünlü bir şef olan ve çok sevdiği domuzunu çalan hırsızların peşine düşen umutsuz bir münzeviyi canlandırıyordu. 

Film, Cage'in kariyerindeki en iyi eleştirilerden bazılarını almıştı. Sinema yazarlarının övgü dolu yorumları sayesinde film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başarmıştı.

"An meselesi"

Cage, seçimini şöyle açıkladı: 

Pig, insanların bir şeyler çıkarabileceğini düşündüğüm bir film çünkü trajedi bir noktada hepimizi vuracak. Bu sadece an meselesi.

Ünlü aktör sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı zamanda benim için halk şarkısı gibi bir film. Çok sessiz, nazik bir film, ki bu da geçmişte canlandırdığım yüksek enerjili ve abartılı karakterler nedeniyle insanların benim deli olduğumu düşünmesinin tam tersi.

Filmin ne kadar yeni olduğu ve en sevdiği rolün onlarca yıl öncesine ait olmamasının belki de iyi olduğu belirtildiğinde Cage, şöyle yanıt verdi: 

Evet... Bence oyunculuk artık, en azından benim için, daha ilginç ve daha kişisel.


Independent Türkçe, New Yorker, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU