Almanya'daki kentin adı, Taylor Swift uğruna değiştirildi

Belediye başkanı yeni tabelaların açılışını yaptı

Swift'in turne filmi Taylor Swift: The Eras Tour, dünya çapındaki sınırlı gösteriminde 267,1 milyon dolar kazanarak tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı elde eden konser filmi oldu (AP)

Yetkililer, ABD'li pop yıldızı Taylor Swift'i onurlandırmak amacıyla Almanya'nın Gelsenkirchen kentinin adını, bu ay içinde geçici olarak "Swiftkirchen" şeklinde değiştireceklerini duyurdu.

Swift, Eras Turnesi'nin 18 şehirlik Avrupa ayağına mayısta başladı. Ünlü şarkıcının Almanya'daki ilk durağı 17, 18 ve 19 Temmuz'da sahne alacağı Gelsenkirchen olacak. 

"Harika bir fikir"

Swift'in Gelsenkirchen'e ulaşmadan önce birkaç durağı daha var. 34 yaşındaki pop yıldızı, 4-6 Temmuz'da Amsterdam'da, ardından iki gece Zürih'te sahne alacak. Amerikalı yıldız, Milano'da da iki konser verecek.

Belediye Başkanı Karin Welge, birkaç hafta önce bu yönde bir imza kampanyası başlatan Swift hayranı Aleshanee Westhoff'a gönderdiği mektupta, "Gelsenkirchen'in adını geçici olarak 'Swiftkirchen' olarak değiştirmek harika bir fikir" dedi.    

Westhoff, dün kentin geçici de olsa yeni adını taşıyan tabelanın açılışını yaptı. 
 


Belediye sözcüsü Markus Schwardtmann, ilerleyen günlerde "Gelsenkirchen'in yoğun olarak ziyaret edilen yerlerinde" birkaç tabelanın daha görüleceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schwardtmann, "Gelsenkirchen'deki Swift hayranlarının keşfedeceği küçük ve büyük birçok sürpriz olacak" diye ekledi.

Yerel toplu taşıma operatörü BOGESTRA, şimdiden "Taylor Swift tramvayı"nı kullanıma sundu. Swift'in hayranları ayrıca konser günlerinde şehir merkezindeki "Taylor Town" (Taylor Kasabası) adlı açık hava partilerine de katılabilecek.

Organizatörlere göre, Schalke'deki Veltins Arena'da gerçekleşmesi planlanan konserin tüm biletleri tükendi. 

Konserlere her gece 70 bin Swift hayranının katılması bekleniyor. 14 Grammy ödüllü Swift, daha sonra performanslarını sürdürmek üzere Hamburg ve Münih'e geçecek. 


Independent Türkçe, RT, Billboard

DAHA FAZLA HABER OKU