Taylor Swift hayranları Gazze için örgütlendi

Pop yıldızından ses çıkmıyor

Taylor Swift, Time dergisi tarafından 2023'te Yılın Kişisi seçilmişti (Reuters)

Ünlü pop yıldızı Taylor Swift'in hayranları, Gazze'ye destek için bir araya geldi.

Amerikan gazetesi Washington Post (WP), pop şarkıcısının takipçilerinin Twitter'da  #SwiftiesForPalestine hashtag'iyle Gazze'ye destek çağrısında bulunduğunu yazdı. 

Haberde, İsrail'in 26 Mayıs'ta Refah'taki kampa düzenlediği ve 23'ü kadın ve çocuk en az 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Twitter'daki örgütlenmenin güçlendiğine dikkat çekildi. 

Kanada'da okuyan Pakistan doğumlu Anamta Rehan, ailesinin Hindistan'dan kaçarak İslamabad'a gittiğini, kendi hayatıyla Filistinlilerin yaşadıkları arasında paralellik kurduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 yaşındaki Swift hayranı, birçok arkadaşıyla birlikte sosyal medyada Gazze'ye destek paylaşımları yaptığını belirtti. Bu gönderilerden bazılarında Swift'in resmi Twitter hesabının etiketlendiğini de ifade etti.

WP, Swift hayranlarının Gazze'ye destek hareketinin, özellikle 29 Mayıs'ta şarkıcının Madrid'de verdiği konser sırasında tavan yaptığını aktardı. 

34 yaşındaki pop yıldızının hayranları #CeasefireNow ve #FreePalestine hashtag'lerini de kullanarak Swift'in Eras Turnesi'ne ait fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. 

Filistin'e destek hareketi Twitter'dan Instagram ve TikTok'a yayılırken, Swift hayranları 5 Haziran'da GoFundMe üzerinden bir bağış kampanyası da başlattı.
 


13 bin dolar toplama hedefiyle yola çıkan kampanyaya şimdiye dek 13 bin 824 dolarlık bağış yapıldı.

Kampanyada toplanan paraların, Filistinlilere gıda ve tıbbi yardım malzemeleri gönderen Medical Aid for Palestine Canada grubuna aktarılacağı belirtildi. 
 


Diğer yandan hayranlarının tüm çağrılarına rağmen Amerikalı pop sanatçısı savaşa dair henüz bir açıklama yapmadı. 
 


Long Island'da yaşayan Hint kökenli Müslüman Suha Syed, Swift'in çağrılara tepkisiz kalmasına öfkelendiğini söyledi. 25 yaşındaki Syed, şarkıcıdan bir açıklama gelene dek albümlerini dinlemeyi bıraktığını belirtti.

Haberde, Swift'in siyasi paylaşımlar yapmadığına dikkat çekilerek, "Gazze hakkında yorum yapmak, siyasi açıdan henüz uluslararası sulara açılmamış olan Swift için eşi benzeri görülmemiş bir hareket olacaktır" dendi. Şarkıcının Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili yorum yapmadığı da hatırlatıldı.


Independent Türkçe, Washington Post, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU