Özel'den Erdoğan'ın "normalleşme" sözlerine yanıt: İttifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümle

“Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir”

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında "." sözlerine ilişkin " Normal bir açıklama olmamış, Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın grup toplantısındaki “Bizim siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleşme’ çabası, aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir” sözlerine yanıt veren Özel, “El sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkânı oldu. Normal bir açıklama olmamış Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar” dedi.

Özel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Asgari ücrete zam

Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız. 

MHP’ye tepki

Bizim MHP'den bir farkımız şu; biz sandıkta 'muhalefet edeceğiz' diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış biz de yok.  Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir. 

Sinan Ateş davası

Sinan Ateş davasını takip edeceğiz. Sayın Bahçeli'nin dünkü açıklamalarında davayı avukatlarıyla takp edeceklerini söylemelerini son derece sözüm var. Benim Ayşe Ateş ve kızlarına sözüm var. Bir başka olağan üstü engel çıkmadıkları sürece o gün sabah yanlarında olacağım. 

“Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktır, saygısızlıktır”

Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktır. Zam yapmamak tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücretlilere göre ayarlanan tüm emekçilere büyük bir saygısızlıktır. Biz buna karşı en büyük tepkimizi 30 Haziran'da Kocaeli'nde göstereceğiz. Zam yapılmaması bu iktidarın bu insanlara yapabileceği en büyük kötülüktür."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU