Erdoğan: Suriye yönetimi ile ilişki kurulmaması için hiçbir sebep yok, Sayın Esed ile görüşebiliriz

“Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna değinen Erdoğan, “Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım. Yıkılan binalarda sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonra ad yaşayacağımızı açık söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile verilen imtihanı nasıl verdiysek ülke genelinde bu yapıları yaparak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım” dedi.

“Suistimale fırsat vermeyeceğiz”

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, “Devlet bey ile uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimiz var uzun zamandır. Devam ettirdik devam ettireceğiz görüşmelerimizi. Suistimale de fırsat vermeyeceğiz. Devlet bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almak gerekir bunları değerlendirdik, görüştük. Her görüşmemizde de 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyor ve adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Suriye halkı kardeş topluluktur, Sayın Esed ile görüşebiliriz”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye ile ilgili açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı kardeş topluluktur. Ailece görüşmelere kadar Sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU