FATF’in gri liste açıklaması öncesi Şimşek’ten "Başardık" mesajı

FATF kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye almıştı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek piyasalar tarafından yakından izlenen Türkiye'nin gri listeden çıkarılma kararı öncesi sosyal medya paylaşımında "başardık" dedi.

Mali Eylem Görev Grubu'nun (FATF), bugün Singapur'da yapılacak genel kurul toplantısında Türkiye'nin "gri listeden" çıkarılmasına ilişkin kararını açıklayacak. Açıklamanın TSİ 1200'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye almıştı.

Türkiye 40 standardının 39'u ile uyum sağlıyor. FATF'tan bir heyet geçen ay, Türkiye'nin kara para aklama ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilgili uygulamalarını yerinde değerlendirme için ülkeyi ziyaret de etti.

Ziyarette "yerinde" denetim ile kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele konusundaki ilerleme değerlendirildi.

Ekonomi yönetimi bu ziyaretin ardından Türkiye'nin gri listeden çıkmasını beklediğini, aksi bir kararın ise siyasi olacağını söyledi.

FATF genel kuruluna katılmak üzere dün Singapur'a giden Şİmşek burada ayrıca yatırımcı toplantıları da düzenleyecek.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU