Meşhur aşk filminin yönetmeni 10 yıl sonra özür diledi

"Her şeyi ağzımdan kaçırdım"

Not Defteri, IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 7,8 puan almayı başardı (New Line Cinema)

Tüm zamanların en meşhur aşk filmlerinden biri olan Not Defteri'nin (The Notebook) yönetmeni Nick Cassavetes, başrol oyuncuları Ryan Gosling ve Rachel McAdams hakkında daha önce yaptığı yorumlar için özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nicholas Sparks'ın 1996 tarihli romanından uyarlanan Not Defteri'nde Gosling ve McAdams, Noah Calhoun ve Allie Hamilton karakterlerini beyazperdeye taşımıştı.

Bu eşleşme ve dokunaklı hikaye sayesinde film, 29 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 118 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti.

Entertainment Weekly'ye konuşan Cassavetes, Gosling ve McAdams hakkında daha önce yaptığı yorumlara değindi. 

Yönetmen, Not Defteri'yle ilgili bir röportaj sırasında, sette McAdams'la Gosling arasında yaşanan gerginlikleri ağzından kaçırdığını belirtti. 

"Her şeyi ağzımdan kaçırmışım"

Pişman olduğunu itiraf eden 65 yaşındaki yönetmen, filmin yıldızlarından da özür diledi.

"Bu konuda en son röportaj verdiğimde her şeyi ağzımdan kaçırmıştım" diye söze başlayan Amerikalı sinemacı şöyle dedi:

Pişman oldum. Herkes 'Bunu neden anlatıyorsun ki?' dedi. Ben de 'Bilmiyorum' dedim. Kötü bir günümde yakalandım ama Rachel ve Ryan, sizden özür dilerim. Ağzımdan kaçırmamalıydım.

Cassavetes'in özrü, oyuncular hakkındaki ilk yorumlarından 10 yıl sonra geldi. Cassavetes, 2014'te VH1'a verdiği röportajda, Not Defteri'nin çekimleri sırasında Gosling ve McAdams'ın "gerçekten anlaşamadıklarını" anlatmıştı.

Başka bir aktris istemiş

Yönetmen daha da ayrıntıya girerek Gosling'in sahneyi McAdams'la çekemediği için "Onu buradan gönderip benimle birlikte kamera arkasında okuma yapması için başka bir aktris getirir misin?" dediğini söylemişti. 

Cassavetes oyuncuların sette "birbirlerine bağırıp çağırmaya başladıklarını" söyleyerek olayı daha da detaylandırmıştı.

Setteki tüm bu anlaşmazlıklara ve gerginliklere rağmen Not Defteri, bir neslin en sevilen romantik filmlerinden biri haline gelmiş ve pek çok ödülün de sahibi olmuştu.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU