Gökhan Zan'la TİP'in yollarını ayıran ses kaydı: Kumpas mı, gerçekten pazarlık yapıldı mı?

Zan hakkında "3 milyon dolar karşılığında Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi yönünde anlaştığı" ve "Gökhan Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediğine" ilişkin iki iddia var

Fotoğraf: Twitter

Türkiye İşçi Partisi tarafından Hatay Büyükşehir Beyediye Başkan adaylığı geri çekilen eski futbolcu Gökhan Zan'ın ses kaydı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TİP'in "Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" dikkat çektiği kayıtla ilgili Zan, 'kumpas' iddiasında bulunurken gazeteci İsmail Saymaz, konuyla ilgili gelişmeleri Sözcü TV'de aktardı.

Saymaz şunları söyledi:

TİP'li kaynakların aktardığına göre Gökhan Zan bir süre önce sosyal medyadan Turgay Kocakaya isimli bir kişiyle ilişki kuruyor. Daha sonra iddiaya göre Turgay Kocakaya, Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'yle bir pazarlığa girdiğini iddia ediyor. Daha sonra kendisi AK Parti İl Binası'ndaymış gibi ya da oradan arayarak bir pazarlık yaptığını söylüyor. 3 milyon dolar karşılığında Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi yönünde anlaştığını iddia ediyor. İddiaya göre Gökhan Zan da 'Bu 5 olmaz mı?' diye cevap verdiği söyleniyor. Bunu daha sonra Turgay Kocakaya'nın bir başka görüşme yaparken, bu görüşmeyi görüntülü şekilde kaydettiği ve Gökhan Zan'a şantajda bulunduğu iddia ediliyor. Bu görüşme dışında bir başka görüşme daha olduğu ifade ediliyor. Bu telefon kaydında ise seçim sonrasında TRT'de ve başka kanallarda Gökhan Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmalarının yer aldığı iddia ediliyor.

Saymaz, "TİP bu iki kaydı da dinliyor ve daha sonra Gökhan Zan'la görüşüyorlar. Gökhan Zan birinci kayıttaki para alışverişi iddiasını tümüyle reddediyor" dedi ve Gökhan Zan'la yaptığı görüşmeyi de aktardı. Zan'ın "Turgay Kocakaya tarafından şantaj yapıldığını ve böyle bir kaydın Kocakaya tarafından montaj yoluyla üretildiğini" söylediğini belirten Saymaz; "Konuşmanın içeriğini doğrulayan cevaplar verdi. Ancak o tümüyle kumpasa uğradığını düşünüyor" diye konuştu.

Yeşildağ: Hatay’da AK Parti binası yok

Öte yandan kayıtlarda adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal iddiaları reddetti.

T24'e konuşan Yeşildal, kayıtlarda Zan'la konuştuğu öne sürülen kişinin "AK Parti İl başkanlığı tuvaletinden arıyorum" dediğine dikkat çekti.

Gökhan Zan'la temaslarının olmadığını söyleyen Yeşildal şöyle devam etti: 

İlgili kişileri tanımam, hiçbir temasım olmadı. İsmim geçtiği için de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Yalan olduğu şuradan belli. Hatay’da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan’la da öncesinde de bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.

Ne demişti?

Gökhan Zan söz konusu kayıttan sonra yaptığı açıklamada şantaj ve tehdit altında olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Adaylığının devam ettiğini ve çekilmediğini belirten Zan şunları söylemişti:

Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz…

Sözcü, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU