DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kayyımları bin odalı saraya göndereceğiz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır'da bazı belediye başkan adaylarını tanıttı

Fotoğraf: Twitter

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da her seçim döneminde siyasi partilerin genel merkezlerinin önünde yığılma olduğunu ifade ederek, kendilerinin ise genel merkezlerini kapatıp adaylarını halk oylamasıyla seçtiğini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kayyımları bin odalı saraya göndereceklerini söyledi. Bakırhan konuşmasında kayyım uygulamasını eleştirerek, şunları söyledi:

Zor bir dönemden geçiyoruz. Sistem irademizi yok saymak için elinden geleni yapıyor. Kayyımlar atıyor, irademize el koyuyorlar. Sanıyorlar ki belediyeleri iki dönem kayyım atadıklarında Kürt baş eğecek. Selahattin Demirtaş'ları, Gültan Kışanak'ları içeri alınca Kürtler vazgeçecek sanıyorlar. Onlara 31 Mart’ta Kürdün her şeye rağmen direndiğini, iradesine sahip çıktığını bir kez daha göstereceğiz. Kayyım hırsızlık demektir, yolsuzluk ve usulsüzlük demektir. Mardin kayyımının yaptığı usulsüzlükler buradan Ankara'ya yol olur. Amed kayyımlarının yaptığı usulsüzlükler; La Casa De Papel dizisi vardı, onun senaristlerini bile şaşırtacak niteliktedir. Eminim o diziyi çekenler bu kayyımların usulsüzlüklerini görselelerdi bu dizileri yapmazlardı. Kayyım ismimize düşman. Kayyım Kürdün varlığına ve iradesine düşman. Ne yapacağız? 31 Mart’ta bunları Ankara’ya göndereceğiz. Saray'ın bin odası var. Hepsi orada kendisine yatacak yer de bulur, iş de bulur. Biz kendi işimize bakarak, Kürt toplumunun halklarımızın daha özgür, daha şeffaf, daha demokratik bir anlayışla yönetilmesini hep birlikte sağlayacağız. 

Sadece kayyımlar değil AKP’nin belediyeleri de iyi yönetemiyor. Ağrı Belediyesi’nin ne halde olduğunu Ağrılı hemşerilerimiz çok iyi bilir. İnanın köstebek yuvası çamur içerisinden yürünmüyor. Bingöl Belediyesi deprem bölgesi olmasına rağmen depremin ne olduğunu bilmiyor. Deprem hattı üzerinde iskan veriyor, imar izni veriyor. Sanıyor ki deprem oradan es geçecek. Bingöl Belediyesini batırmış, bitirmiş, borçlandırmış. Biz bir seçim partisi değiliz. Kimin nereye seçildiğinin bir yere kadar önemi var. Önemli olan Kürt halkının geleceğidir, mücadelesidir. Önemli olan bu mücadele için kaybettiğimiz binlerce insanın onuruna layık olmaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU