Ünlü oyuncuya çekimlerde "kasten tekme" davası

"Bana güldü, benimle alay etti, dalga geçti"

2022'nin en iyi korku filmleri arasında gösterilen Pearl'de başroldeki Mia Goth'a David Corenswet ve Tandi Wright eşlik etmişti (A24)

Bir oyuncu, Britanyalı aktris Mia Goth'u yeni filmi Maxxxine'in bir sahnesinin çekimleri sırasında kasten kafasına tekme atmakla suçlayarak dava etti.

Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açılan davada, X ve Pearl'ü de içeren korku üçlemesinin son bölümünün çekimleri sırasında, oyuncunun yaşadığı iddia edilen yaralanma nedeniyle yönetmen Ti West ve bağımsız yapım şirketi A24'ün de adı geçiyor. 

Kasten tekme iddiası

Sahnede James Hunter adlı aktör toprağa uzanıyor ve ölü taklidi yapıyordu. Variety'nin haberine göre Hunter şikayet dilekçesinde, sahte bir kan gölünde yatan "ölü bir cemaat mensubunu" canlandırmak üzere işe alınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şikayet dilekçesinde, "Goth, yerdeki davacının yanından koşarak geçecek ve bazı durumlarda onun üzerine basacak, ona bakacak ve koşmaya devam edecekti" deniyor.

İddiaya göre Goth, bunun yerine Hunter'ın kafasına kasten tekme attı. 

Dava dilekçesine göre Hunter, ikinci yönetmen yardımcısına baş ağrısı çektiğini ve boynunun tutulduğunu bildirdiğinde, West çekimlerin devam etmesini emrettiği için hiçbir tıbbi yardım sunulmadı.

250 bin dolar artı cezai tazminat

Hunter'ın iddiasına göre 30 yaşındaki Goth, sahneden sonra "ona güldü, onunla alay etti ve dalga geçti." 

Hunter, hiçbir gerekçe gösterilmeden çekimlerin kalan iki gününde prodüksiyondan çıkarıldığını iddia ediyor. Aktör, olay nedeniyle beyin sarsıntısı geçirdiğini de ileri sürüyor.

Şikayet dilekçesinde Goth'a karşı darp, A24 ve West'e karşı da haksız fesih iddiaları yer alıyor. 

Hunter, en az 250 bin dolar artı cezai tazminat talep ediyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, USA Today, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU