Gazze'de video çeken İsrailli komedyen tepkilerin hedefi oldu

"Anaakım medyanın yeni kültür kahramanı işte bu"

Hochman savaştan birkaç ay önce Binyamin Netanyahu ve eşi için düzenlediği gösteriyle gündeme gelmişti (Facebook)

İsrailli komedyen ve Youtuber Guy Hochman'ın, "Gazze Seyahat Blog'u" başlığıyla çektiği video sosyal medyada büyük tepki çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hochman videoda, Gazze'de yıkılan bir evin içine giriyor ve bir seyahat programı çekiyor gibi davranıyor.

Videonun bir bölümünde enkaz halindeki evi gösteren İsrailli komedyenin, "Burası da klasik Arap Nazi mutfağı. Ve insanları yakmak için bir fırın" dediği duyuluyor.

Daha sonra İsrail bayrağının çekildiği Gazze'deki kumsalda görüntüler çeken Hochman, "Süper mavi-beyaz bayrağın dalgalandığı kırsal bir alan. Böylece Naziler, buradaki ev sahibinin kim olduğunu asla unutmayacak" ifadelerini kullanıyor.

Hochman'ın sosyal medyada viral olan videosu İsrail'de ve tüm dünyada tepkiyle karşılandı.


İki devletli çözümü destekleyen İsrailli sivil toplum örgütü Peace Now'ın eski direktörü Yariv Oppenheimer, "Guy Hochman, Gazze'nin enkazı üzerine şaka yapıyor. Anaakım medyanın yeni kültür kahramanı işte bu. Ben-Gvir (aşırı sağcı İsrailli siyasetçi) başbakan seçilince şikayet etmeye başlamayın" dedi.

Bazı sosyal medya kullanıcılarıysa, videonun İsrail'in zaten kötü durumda olan uluslararası itibarına zarar vereceğini savundu.

İsrailli gazeteci Yair Navot, yaptığı paylaşımda, "Komik değil. İsrail'e gerçek anlamda zarar veriyor. Su katılmamış şeytan" ifadelerini kullandı.


Kendisini "ordunun gülümseme komutanı" olarak tanımlayan Hochman, savaşın ilk günlerinden bu yana Gazze Şeridi'nde videolar çekiyor. İlk videosunu kasımda kayda alan Hochman, sonrasındaki süreçte de 10'dan fazla video paylaşmıştı.

İsrailli komedyenin Gazze'deki askerler için gösteri düzenlediği de biliniyor.

N12'ye konuşan İsrail ordusundan bir yetkili, Hochman'ın son videosunu öncekiler gibi izin alarak çekmediğini ve konunun soruşturulacağını söyledi.

İzin almadığı iddialarını reddeden Hochman ise, "Gazze'ye ordunun izniyle girdim. Kendi kendime hareket etmedim. Son üç aydır tüm vaktimi ve enerjimi askerlerin moralini yükseltmeye adadım. Ve ihtiyaç duyuldukça bunu yapmaya devam edeceğim" dedi.


Independent Türkçe, Haaretz, Times of Israel

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU