Yeni Star Wars filminden haber var: "Çok özel bir şey yaratmak üzereyiz"

Yönetmenin CNN'e yaptığı açıklamalar, prodüksiyonun yakında başlayabileceğine işaret ediyor

Yönetmen koltuğunda J.J. Abrams'ın oturduğu Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi 1 milyar doların üzerinde hasılat yapmıştı (Walt Disney Studios)

Star Wars: Yeni Jedi Düzeni'nin (Star Wars: New Jedi Order) yönetmeni Sharmeen Obaid-Chinoy, merakla beklenen devam filminin prodüksiyonunun yakında başlayabileceğine işaret etti.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nin (Star Wars: The Rise of Skywalker) sonunda, Daisy Ridley'nin karaktere veda eder gibi görünmesinden sonra yeni bir devam filmi için Rey rolünde geri döneceği doğrulanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Obaid-Chinoy'un gelecek filmi, Skywalker'ın Yükselişi'nden 15 yıl sonra geçecek ve Rey, filmin adından da anlaşılacağı üzere, yeni bir Jedi Düzeni kurmaya çalışacak.

Star Wars: Yeni Jedi Düzeni'nin vizyon tarihi henüz kesinleşmese de Obaid-Chinoy, CNN'den Kristie Lu Stout'un sorularını yanıtladığı röportajda projeyle ilgili bilgi verdi.

45 yaşındaki yönetmen, çok fazla ayrıntı vermese de yorumu, prodüksiyonun yakında başlayabileceğini gösterdi.

"Zamanı gelmişti"

"Bu proje beni çok heyecanlandırıyor çünkü yaratmak üzere olduğumuz şeyin çok özel bir şey olduğunu hissediyorum" diyen Pakistan asıllı Kanadalı yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Artık 2024'teyiz ve çok çok uzak bir galaksideki hikayeyi şekillendirmek için bir kadının öne çıkmasının zamanı gelmişti.

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy, geçen ay IGN'e verdiği röportajda, Star Wars: Yeni Jedi Düzeni'nde, Jedi'ların "kargaşa" içinde olduğunu ve Rey'in düzeni yeniden inşa ederken Luke'a verdiği sözü yerine getirmeye çalışacağını söylemişti.

Son Star Wars filminin 2019'da izleyiciyle buluştuğu göz önüne alındığında eleştirmenler, Disney'in Star Wars: Yeni Jedi Düzeni'ni 2025'te gösterime sokmak isteyebileceğini öne sürüyor. 

Disney'in vizyon takvimindeki uygun tarihler arasında 19 Aralık 2025'in yanı sıra 17 Aralık 2027 ve 21 Aralık 2029 yer alıyor.


Independent Türkçe, CNN, ScreenRant, IGN

DAHA FAZLA HABER OKU