Hamas'tan geçici ateşkes ile ilgili açıklama: Anlaşma maddeleri sıralandı

Hamas açıklamasında, "Halkımıza, onların kanlarına, fedakarlıklarına, sabırlarına, bağlarına ve kurtuluş, hakların restorasyonu ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki arzularına sadık kalacağımıza söz veriyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Hamas, günlerce süren müzakerelerin ardından Katar ve Mısır'ın çabalarıyla dört günlük bir insani ateşkes anlaşmasına (geçici ateşkes) varıldığını resmen duyurdu. 

Yapılan açıklamada anlaşmanın maddelerine ilişkin şunlar kaydedildi:

Her iki tarafın da ateşkes yapması ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerindeki tüm askeri eylemlerinin durdurulması.

Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine insani yardım, yardım, tıbbi ve yakıt yardımı için kamyonların girişinin yoğunlaştırılması.

Halkımızın 19 yaş altı 150 kadın ve çocuğunun serbest bırakılması karşılığında işgal tutuklularından 19 yaş altı 50 kadın ve çocuğun serbest bırakılması.

Güneydeki hava trafiği dört gün süreyle durdurulacak.

Kuzey'deki hava trafiğinin 10:00'dan 16:00'ya kadar günde 6 saat durdurulacak

Ateşkes döneminde insanların Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine hareket edebilmesi için özellikle Selahaddin Caddesi'nde insanların hareket özgürlüğünün sağlanması ve tacizin önlenmesi.

Bu anlaşmanın şartları, halkımıza hizmet etmeyi, saldırılar karşısında kararlılığını güçlendirmeyi, onların fedakarlıklarına, acılarına ve endişelerine her zaman önem vermeyi amaçlayan vizyon doğrultusunda formüle edilmiştir.

Ateşkes anlaşmasının geldiğini duyurduğumuz bir dönemde, muzaffer tugaylarımızın ve tüm direniş gruplarımızın, işgal ve saldırganlık yenilene kadar halkımızın koruyucu kalkanı ve savunucusu olarak kalacağını teyit ediyoruz.

Halkımıza, onların kanlarına, fedakarlıklarına, sabırlarına, bağlarına ve kurtuluş, özgürlük, hakların restorasyonu ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki arzularına sadık kalacağımıza söz veriyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU