8 yıl sonra sinemaya dönmüştü: Yıldızın yeni filmi sınıfta kaldı

Ünlü oyuncu, Harry ile Sally Tanışınca ve Mesajınız Var gibi romantik komedilerle yıldızlaşmıştı

1 saat 43 dakikalık romantik komedi, IMDb kullanıcılarından da 10 üzerinden 5,4 puan alabildi (Stefania Rosini)

Meg Ryan'ın yeni romantik komedisi What Happens Later, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki puanıyla hayal kırıklığı yarattı.

En çok Harry ile Sally Tanışınca (When Harry Met Sally), Sevginin Bağladıkları (Sleepless in Seattle) ve Mesajınız Var (You've Got Mail) gibi klasik romantik komedilerdeki rolleriyle tanınan 61 yaşındaki Ryan, 8 yıl aradan sonra sinemaya geri döndü.

Yazdı, yönetti, oynadı

Son dönemde geçirdiği estetik operasyonlarla adından söz ettiren Ryan, hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği son filminde, eski sevgilisi Bill'le tesadüfen karşılaşan ve kar yağışı nedeniyle havaalanında onunla mahsur kalan Willa rolünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rotten Tomatoes, Meg Ryan'la David Duchovny'nin başrolleri paylaştığı What Happens Later'la ilgili eleştirmen yorumlarına dayanarak filmin puanını hesapladı.

Buna göre film, 37 eleştirmenin değerlendirmesi sonucunda 100 üzerinden 54 puan aldı.

Meg Ryan'ın 1998 yapımı Mesajınız Var'dan sonra rol aldığı hiçbir film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar alamıyor. Bu da yıldızın kasvetli Rotten Tomatoes skorlarının devam etmesine neden oluyor.

Ryan 1980'lerin başında kariyerine, Amityville 3-D gibi kötü eleştiriler alan filmlerle başlamıştı. 

Rol aldığı romantik komediler gişe rekorları kırmıştı 

Ancak, ikonik romantik komedi Harry ile Sally Tanışınca'daki performansı, övgü dolu yorumlar aldığı bir dönemi başlatarak onu aranan bir yıldız haline getirmişti. 

Gişe rekorları kıran romantik komedilerin yanı sıra, Restorasyon (Restoration), Ateş Altında Cesaret (Courage Under Fire) ve Anastasia gibi filmlerde de olumlu eleştiriler almıştı.

Ryan'ın kariyeri 1990'ların sonlarına doğru düşüşe geçti. 2001 yapımı Büyülü Çift (Kate & Leopold) ve The Deal gibi filmleri, hem gişede beklenen kazancı elde edemedi hem de sert eleştiriler aldı.

Ryan'ın 2008 yapımı filmi Kadınlar (The Women) 100 üzerinden sadece 13 puan alabilmişti. 2009'da çektiği Ay Işığı (Serious Moonlight) 24, 2015'te rol aldığı Itacha ise 22 puan aldı. 

Amerikalı oyuncu üst üste gelen başarısız filmlerin ardından kariyerine ara verdi ve 2023 yapımı What Happens Later'a kadar film çekmedi. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly
 

DAHA FAZLA HABER OKU