Walt Disney'in 1923 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurduğu Disney, 16 Ekim'de 100. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Mickey Mouse, şirketin 100. yaşını kutlamasıyla birlikte yıllardır neşe ve sevincin sembolü oldu. Ancak çok az kişi sevilen çizgi farenin yıllar içinde karıştığı tuhaf ve karanlık hikayeleri bilir.
İntihara teşebbüs
Örneğin, 93 yıl önce Amerikalı karikatürist Floyd Gottfredson, Minnie'nin reddettiği kemirgenin, kendi canına kıymaya çalıştığı bir çizgi roman çizmişti.
Neyse ki Mickey'nin bir hafta süren tüm girişimleri, suyu boğulmak için fazla soğuk bulması ya da av tüfeğini nasıl kullanacağını çözememesi gibi çeşitli nedenlerle engellenmiş, sonunda yaşamak istediğine karar vererek intihar planından vazgeçmişti.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Comics Alliance'ın haberine göre, bu kasvetli bölümü Walt Disney'in kendisi önermişti.
Çizgi romanlar, Mickey Mouse animasyonlarının başarısının ardından 1929'da önerilmiş ve 1930'da yayımlanmaya başlamıştı.
Önceleri çizgi romanlarda Walt Disney'in ortağı ve inanılmaz bir çizgi film ressamı olmasıyla ünlü Ub Iwerks'in çizimleri yer alıyordu. Ancak Iwerks'in şirketten ayrılmasıyla çizgi romanlar Floyd Gottfredson'un eline geçti.
Çizgi romanlar başka üzücü hikayeler de içeriyordu. Yine 1930 tarihli bir tanesinde Mickey, Minnie'yle birlikte uçabilmek için derme çatma bir uçak yapmıştı.
Ancak Minnie'nin düzenekten düşmesiyle işler hızla ters gitmiş ve fare kendini, sakinlerinin onu yemek istediği ıssız bir adada bulmuştu.
"Mickey'nin karanlık yüzü"
Başka bir hikayedeyse Mickey, amcasına ait gizli bir altın madeninin izini sürmek için Minnie'yi kaçıran iki haydutla yüzleşmek zorunda kalmıştı.
Medium'da yayınlanan Mickey'nin Karanlık Yüzü başlıklı blog yazısında yazar Jasmin James, bir fare olmasına rağmen Mickey'nin sık sık hayvanlara eziyet ederken tasvir edildiğini de ortaya koydu.
James, Mickey'nin bahis oynadığı bir yarış atının kazanamamasına çok sinirlendiği ve "Tutkal fabrikasına göndermeye bile değmez" diye bağırdığı bir çizgi romanı hatırlattı.
Bir başka blog yazarıysa Mickey'nin diğer canlılara kötü muamelesinin çizgi romanların ötesine geçtiğine dikkat çekerek, bir sosis köpeği uçak pervanesinin motoru olarak kullanması için büktüğünü yazdı.
"Hayvan zulmünün ötesine geçiyor"
Yazıda, Mickey'nin hayvanları müzik aleti olarak kullanmaya başladığı meşhur Steamboat Willie animasyonu da anlatılıyor.
Yazar, "Bu, hayvan zulmünün ötesine geçiyor" diye yazarak ekliyor:
Mickey bir kediyi kuyruğundan tutarak sallıyor ve tekneden aşağı atıyor. Daha sonra annelerini emziren birkaç yavru domuz buluyor. Anne domuzu kaldırıyor ve yavrularından biri hariç hepsini zorla silkeliyor. Son yavruyu da anne domuzun üzerinden atıp sanki bir akordeonmuş gibi meme uçlarını sıkmaya başlıyor.
Mickey ilk kez 18 Kasım 1928'de o zamanlar Broadway'deki Colony Theatre'da gösterime giren Steamboat Willie adlı filmde yer almıştı.
Senkronize ses ve müzik kullanan ilk çizgi filmlerden biri olan Steamboat Willie, Mickey'yi yıldız yapacaktı.
Mickey, kız arkadaşı Minnie Mouse, köpeği Pluto ve arkadaşları Donald Duck ve Goofy'yle birlikte 130'dan fazla filmde rol aldı.
Independent Türkçe, Daily Mail, Game Informer